Actorul Damian Lewis și scriitorul Ian Rankin s-au aflat printre personalitățile care au primit distincţii din partea reginei Elisabeta a II-a

De: Nicoleta Lepădatu / 02.06.2022, 17:36
Actorul Damian Lewis și scriitorul Ian Rankin s-au aflat printre personalitățile care au primit distincţii din partea reginei Elisabeta a II-a

Actorul Damian Lewis, scriitorul Ian Rankin şi fostul prim-ministru al Irlandei de Nord Arlene Foster s-au numărat printre cele peste 1.100 de personalităţi care au primit distincţii din partea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, conform Reuters.

Lista distincţiilor, publicată pentru a marca oficial împlinirea a 96 de ani de către suverană, onorează beneficiarii pentru contribuţia lor extraordinară. Cele mai multe dintre distincţii recunosc munca în serviciul public sau în slujba comunităţii.

Distincţiile de anul acesta au fost acordate înaintea celor patru zile de festivităţi naţionale, care debutează joi, pentru a marca împlinirea a 70 de ani de domnie a reginei Elisabeta a II-a.

„Istoricul jubileu de platină nu este doar o celebrare a suveranei, ci şi a calităţilor pe care le posedă”, a spus premierul Boris Johnson. „Distincţiile pe care le conferă săptămâna aceasta reflectă multe dintre acele calităţi de nepreţuit din toate categoriile sociale şi în comunităţile de pe teritoriul Regatului Unit”.

Damian Lewis, recompensat cu Globul de Aur pentru rolul din serialul de televiziune „Homeland”, a primit distincția de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic (CBE) în semn de recunoaştere atât a contribuţiei adusă lumii spectacolului, cât şi a acţiunilor caritabile după iniţierea, alături de regretata sa soţie, Helen McCrory, a unei campanii pentru colectarea sumei de un milion de lire sterline destinate oferirii de alimente lucrătorilor sanitari în timpul pandemiei de COVID-19.

Foto: Profiemdia Images

CITEȘTE ȘI:  Cannes 2022: Forest Whitaker va fi recompensat cu trofeul Palme d’Or onorific

Catherine Deneuve va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul de la Veneția

 

Tags: