Actorul Hugh Laurie aduce un celebru roman de Agatha Christie pe micile ecrane

De: Ana Obretin / 12.04.2022, 10:40
Actorul Hugh Laurie aduce un celebru roman de Agatha Christie pe micile ecrane

Actorul britanic Hugh Laurie, cel mai bine cunoscut pentru rolul unui medic excentric în serialul TV „Dr. House/ House M.D.”, va aduce pe micul ecran ceea ce spune că este romanul său preferat de Agatha Christie, în show-ul „Why didn’t They Ask Evans?”.

Miniseria în trei părți a fost scrisă, produsă și regizată de Laurie, care joacă și un rol secundar. „Aș spune că acest roman a fost o pasiune a mea de mult timp”, a declarat Laurie, în vârstă de 62 de ani, pentru Reuters în ajunul debutului show-ului.

CITEȘTE ȘI; Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite

„Cu cât mă gândeam mai mult la asta, cu atât îmi plăcea mai mult ideea de a încerca să aduc pe ecran ceea ce credeam că este un fel de spirit de aventură comică”, a mai spus acesta.

Romanul „De ce nu l-au întrebat pe Evans?”, de Agatha Christie’s, a fost publicat pentru prima dată în Marea Britanie, în 1934. Romanul și miniseria se concentrează în jurul amabilului Bobby Jones (Will Poulter), care găsește un muribund în apropierea unor stânci de pe litoralul galez. Străinul apucă să rostească întrebarea care dă titlul romanului, înainte de a muri. Împreună cu prietena lui din copilărie Lady Frances „Frankie” Derwent (Lucy Boynton), Bobby își propune să afle ce sa întâmplat cu bărbatul și să ofere un răspuns la întrebarea sa finală.

„Există un stil captivant, aproape american, pe care cred că ea (Christie, n.r.) și l-a dorit”, a spus Laurie despre materialul său sursă, adăugând că a încercat „să exploreze puțin mai departe” de roman, dar și să fie fidel spiritului acestuia.

„Why didn’t They Ask Evans”, care îi mai are în distribuție pe Emma Thompson, Jim Broadbent și Paul Whitehouse, are premiera marți pe BritBox, serviciul pe bază de abonament al BBC.

CITEȘTE ȘI: Top 6 cele mai așteptate producții Netflix în 2022 (Video)

Foto: Profimedia Images