Actorul Joseph Siravo, star al serialului “Clanul Soprano”, a murit

De: Loredana Toma / 12.04.2021, 17:54
Actorul Joseph Siravo, star al serialului “Clanul Soprano”, a murit

Actorul Joseph Siravo, care a interpretat rolul tatălui lui Tony Soprano în producția “Clanul Soprano/ The Sopranos”, a murit la vârsta de 66 de ani, în urma unei “lupte lungi și curajoase cu cancerul de colon”, după cum a anunțat agentul acestuia.

Siravo este cel mai bine cunoscut pentru munca sa în televiziune, dar și în teatru. În serialul difuzat de platforma de streaming HBO “The Sopranos”, actorul a interpretat rolul lui Johnny Soprano, iar mai apoi l-a portretizat pe Fred Goldman, tatăl lui Ron Goldman, în producția “The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”, difuzată pe canalul TV american FX, potrivit Variety.

Joseph Siravo a avut o carieră prolifică în teatru, dar a fost și un apreciat profesor de actorie

Printre alte proiecte în care a fost implicat actorul se numără serii TV precum “For Life”, “The Blacklist”, “Made in Jersey”, “Dirty Sexy Money” și “Law and Order”, dar și filme precum “The Report”, “Equity”, semnat de Meera Menon, în 2016, “Motherless Brooklyn”, “The Wannabe”, “Shark Tale” și “Night Falls on Manhattan”.

Născut și crescut în Washington, actorul a fost student al Universității Stanford, după ce a absolvit cursurile de teatru din cadrul Tisch School of the Arts. Și-a făcut debutul cu producția din 1993 “Carlito’s Way” și apoi a obținut rolul lui Johnny Soprano din “The Sopranos”, unde a jucat timp de șase sezoane.

Totodată, Siravo a jucat în producții pe Broadway precum “Oslo” și “The Light in the Piazza”.

Actorul s-a implicat în numeroase alte proiecte, precum “Mad Forest” și “Up Against the Wind”, dar și “My Night With Reg” și “The Root”, “Hamlet”, “Anthony & Cleopatra” și “Last of the Boys”. Siravo a fost și profesor pentru diverse programe de actorie în New York.

CITEȘTE ȘI: Printul Philip, soțul reginei Elizabeth a II-a, a murit la 99 de ani

Hollywood-ul din nou în doliu: actorul nominalizat la Oscar George Segal a murit

Adi Bărar, fondatorul trupei Cargo, a murit din cauza infectării cu SARS-CoV-2

Foto: Profimedia Images