Actrița Verónica Forqué, una dintre divele lui Almodovar, s-ar fi sinucis

De: Ana Obretin / 13.12.2021, 16:48
Actrița Verónica Forqué, una dintre divele lui Almodovar, s-ar fi sinucis

Actrița spaniolă Verónica Forqué, una dintre preferatele cineastului Pedro Almodovar, a fost descoperită moartă în locuința sa și se suspectează că s-a sinucis. Actrița avea 66 de ani.

Reprezentanții serviciilor de urgență chemați la locuința acesteia din Madrid, luni dimineață, nu au putut decât să constate decesul. În ultima vreme, Verónica Forqué se retrăsese, fiind „epuizată”, din emisiunea de talente „Masterchef Celebrity” difuzată de postul TVE.

Ipoteza principală este sinuciderea, potrivit surselor citate de cotidianul spaniol El Mundo. Actrița a făcut, de altfel publică lupta sa cu depresia. 

Forqué, una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite actrițe din cinematografia spaniolă, cunoscută pentru filme ca „Ce am făcut ca să merit asta?/ ¿Qué he hecho para merecer esto?”, de Pedro Almodóvar, și „Bajarse al moro”, de Fernando Colomo, a fost fiica regizorului și producătorului José María Forqué și a scriitoarei Carmen Vázquez-Vigo.

Născută la Madrid, pe 1 decembrie 1955, Forqué a studiat Artă Dramatică și a devenit cunoscută cu rolul prostituatei Cristal din filmul lui Almodóvar din 1983. A câștigat primul ei Goya pentru rolul din „El año de las luces”, de Fernando Trueba, în 1986. În 1988, a câștigat premiul Goya pentru rolul principal din „La vida Alegre’, tot de Fernando Colomo. Un al treilea Goya l-a primit pentru rolul din „Kika”, de Pedro Almodóvar, în 1993.

CITEȘTE ȘI: Familia Stellei Tenant confirmă: Top-modelul s-a sinucis

Pedro Almodovar dezvăluie detalii despre realizarea lungmetrajului „Madres Paralelas“, cu Penélope Cruz

Foto: Profimedia Images