Acuzată de fraudă fiscală, Shakira refuză să încheie o înțelegere cu procuratura spaniolă

De: Ana Obretin / 28.07.2022, 09:22
Acuzată de fraudă fiscală, Shakira refuză să încheie o înțelegere cu procuratura spaniolă

Superstarul latino-american Shakira a respins un acord oferit de procuratura spaniolă, care o acuză de fraudă fiscală de 14,5 milioane de euro. Artista este acum cu un pas mai aproape de a fi judecată, a anunțat, miercuri, echipa sa de comunicare.

Cântăreața columbiană – care a vândut peste 80 de milioane de discuri în întreaga lume, cu hituri precum „Hips Don’t Lie” – și-a îndeplinit întotdeauna toate obligațiile fiscale, se arată într-un comunicat, citat de Reuters. Ea consideră cazul „o încălcare totală a drepturilor ei”, se mai spune în document. „Cântăreața este pe deplin încrezătoare în nevinovăția ei și, prin urmare, nu acceptă o înțelegere”, se arată în comunicat.

CITEȘTE ȘI: Shakira și Gerard Piqué se despart după 11 ani de relație

Pandora Papers: Shakira și Claudia Schiffer, printre celebritățile care apar în documente

Cele mai grave lucruri dezvăluite despre Facebook de către Frances Haugen, fostă angajată

Termenii acordului propus nu au fost dezvăluiți. Parchetul din Barcelona nu a răspuns la o solicitare de a comenta informația.

Shakira este acuzată că nu a plătit impozite pe veniturile realizate în perioada 2012 – 2014, suma datorată ridicându-se la 14,5 milioane de euro. Reprezentanții Shakirei spun că aceasta nu ar fi trebuit să plătească aceste impozite pentru că nu a locuit în Spania.

Instanța trebuie acum să o trimită oficial în judecată și să stabilească o dată a procesului. Echipa sa de avocați a transmis, joi, că aceasta va continua să-și apere cazul cu argumente legale solide. „Conduita Shakirei în materie fiscală a fost întotdeauna impecabilă în toate țările în care a trebuit să plătească taxe și a avut încredere și a urmat cu fidelitate recomandările celor mai buni specialiști și consilieri”, se arată în comunicat.

Shakira și paradisul fiscal din Bahamas

Cântăreața în vârstă de 45 de ani s-a despărțit în urmă cu două luni de fundașul clubului de fotbal FC Barcelona Gerard Pique, cu care avea o relație din 2011 și cu care are doi copii. 

De la sosirea în Spania, în calitate de rezidentă, în 2011, și până în 2015, Shakira și-ar fi menținut reședința fiscală în insulele Bahamas, considerate un paradis fiscal. Dar avocații săi contestă informația și spun că, până în 2014, veniturile artistei au provenit majoritar din turnee internaționale și că nu locuia în Spania mai mult de 6 luni pe an, o condiție pentru a-și stabili reședința fiscală acolo. În mai, un tribunal din Barcelona a respins recursul artistei, care cerea renunțarea la acuzații.

Numele Shakirei figurează între cele citate în Pandora Papers, o vastă anchetă jurnalistică ce acuză câteva sute de personalități că au ascuns active în companii offshore, în special în scopul evaziunii fiscale.

CITEȘTE ȘI: Actrița americană Allison Mack a intrat la închisoare pentru 3 ani în dosarul sectei NXIVM

Foto: Profimedia Images