Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 2 și 3 aprilie

De: Nicoleta Lepădatu / 02.04.2022, 08:46
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 2 și 3 aprilie

Pentru că primăvara abia începe să își facă simțită cu adevărat prezența, cu capricii demne de cauze mai bune, am pus pe agenda de weekend filme, piese de teatru și concerte care să te aducă mai aproape de o lume de poveste.

Film

Cu cinci premiere pentru toate preferințele, zilele acestea mersul la cinematograf poate să fie un obiectiv cât se poate de bun. Am pus pe agenda de weekend câteva posibile alegeri care nu au cum să te lase indiferent.

„Haita noastră”

Niki, un copil problemă, are 12 ani și trăiește cu bunicii. Când află că tatăl ei a fost eliberat din închisoare, fata îl caută. Cei doi încep să se apropie, dar un secret de familie și alte circumstanțe nefavorabile sunt împotriva reunirii familiei.

Regia: Hajni Kis

Cu: Gusztáv Dietz, Zorka Horváth

Gen film: Dramă

„Mame paralele”

Janis și Ana, două femei singure care au rămas gravide accidental se întâlnesc pe coridorul spitalului în care urmează să nască. Janis nu regretă și se simte împlinită. Ana, în schimb, este speriată și traumatizată.

Regia: Pedro Almodóvar

Cu: Penélope Cruz, Rossy de Palma, Aitana Sánchez-Gijón, Israel Elejalde, Milena Smit

Gen film: Dramă

„Morbius”

Având o boală rară a sângelui, Dr. Morbius încearcă un pariu disperat. După ce mai întâi pare să aibă un succes uimitor, o parte întunecată din el se dezlănţuie. Răul va fi învins de bine – sau Morbius va ceda noilor lui porniri misterioase?

Regia: Daniel Espinosa

Cu: Michael Keaton, Jared Leto, Matt Smith, Jared Harris, Adria Arjona

Gen film: Acţiune, Aventuri, Dramă, Horror, SF, Thriller

„Sonic the Hedgehog 2”

Robotnik se întoarce, de data asta cu un nou partener, Knuckles, în căutarea unui smarald care are puterea să clădească, dar și să distrugă civilizații. Sonic face echipă cu Tails, noul lui partener, și împreună se îmbarcă într-o aventură amețitoare.

Regia: Jeff Fowler

Cu: Ben Schwartz, Idris Elba, Jim Carrey, James Marsden

Gen film: Acţiune, Aventuri, Comedie, Familie, SF

„Străjerii Deltei”

Mai mulţi copii îşi petrec vacanţa de vară într-o tabără din Delta Dunării, unde învaţă cum să supravieţuiască în sălbăticie. Într-o zi, în timp ce curăţă apele Deltei, dau peste doi braconieri. Acum copiii au o misiune importantă!

Regia: Liviu Mărghidan

Cu: Florentina Ţilea, Vasile Calofir, Viorel Păunescu, Elias Ferkin, Ionuț Achivoaie

Gen film: Aventuri, Familie

Teatru

„Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii-s actori”, spune Shakespeare. Așa că de ce să nu alegi ca scena ta să fie una reală? Am pus pe agenda de weekend piese de teatru care să te apropie de una dintre cele mai nobile arte.

„Totul e relativ”

Greg și Ginny sunt tineri, se iubesc și sunt pe punctul de a se căsători. Numai că Ginny îi ascunde lui Greg câteva detalii despre viața ei, care ar putea arunca în aer liniștea viitorului cuplu. Acesta este și momentul când în poveste intervin Philip și Sheila, un cuplu mai în vârstă, cu nelămurite – încă – și, tocmai de aceea, amuzante legături cu tinerele personaje. Încurcături de situație, de limbaj și de intenții sunt presărate de-a lungul piesei, sporind tensiunea și desfătarea spectatorului. Iar la sfârșit câteva întrebări ne rămân agățate în minte. Este dragostea sinceră? Cât suntem dispuși să mințim într-un cuplu? Cât este adevăr și cât este amăgire într-o iubire?

Când: 2 aprilie, ora 19.00

Unde: Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu

Distribuția: Raluca Gheorghiu, Gabriel Răuţă, Constantin Cotimanis, Catrinel Dumitrescu

„Extraordinara viață”

„Extraordinara viață” de Mariano Tenconi Blanco, este o poveste spusă cu sinceritate, plină de candoare și emoție, expusă în tușe de adevăr și sensibilitate. Două vieți, două povești care se completează din mărturisiri, construiesc prin întrepătrundere chipul fragil al feminității într-o lume încremenită în concepte ale feminismului. Un tablou viu, construit din atenția pe detaliu, pe umbre și lumini, întregește în concepția scenografei Ioana Pashca această lume ispititoare prin adevăr și realismul emoțiilor. Actrițele Aida Economu și Mihaela Velicu plonjează în timp, retrăiesc vârstele, compun și descompun stările și evenimentele vieții.

În „Extraordinara viață” călătorim prin Argentina Evitei Perón, undeva departe, la capătul lumii, într-un sat de la malul mării, unde două fetițe descoperă la vârsta de 5 ani că dacă privesc împreună luna ținându-se de mână, devin martorele celui mai mare miracol. Miracolul vieții.

Când: 2 aprilie, ora 20.00

Unde: TNB, Sala Mică

Distribuția: Aida Economu, Mihaela Velicu

Regia: Teodora Petre

„De ce să fii frumos”

Ce înseamnă frumusețea? Sau cum putem să definim ceva ca fiind frumos? Încă din Grecia Antică și până astăzi, filosofii, scriitorii, oamenii de știință, artiștii, matematicienii, au încercat să explice de ce considerăm ceva ca fiind frumos. Însă, de-a lungul mai multor epoci, uneori și în cadrul aceleiași culturi, diferitele concepte de frumos au intrat în conflict unele cu altele. Influența frumuseții în calitate de construct social se resimte în două acte de răsturnări, dialog dinamic și situații imprevizibile, care unesc deopotrivă umorul și dramaticul. „De ce să fii frumos” conturează două povești de dragoste asimetrice, care surprind, în două ipostaze, viața domestică de cuplu și felurile în care nesiguranța, frustrarea și furia alterează legăturile interumane.

Când: 3 aprilie, ora 19.00

Unde: Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu

Distribuția: Vlad Lință, Daria Pentelie, Daniel Nuță, Ana Bumbac

Regia: Mara Oprea

„Arta la domiciliu”

Un spectacol antrenant, provocator, modern, un amestec de absurd, umor dar și candoare, în care Dragoș Huluba propune un scenariu original după textele lui Teodor Mazilu, Ion Băieșu, Dumitru Solomon și I.L. Caragiale.

Trăim într-un show mediatic, mereu în centrul atenției, dornici să fim văzuți, apreciați, răsplătiți cu like-uri și view-uri. Declarațiile de iubire sunt zgomotoase și colorate, făcute în lumina reflectoarelor, în studiourile TV sau online. Comunicăm tot mai mult și ne înțelegem tot mai puțin.  Ne certăm din nimic dând mereu vina unii pe ceilalți de parcă ne-am afla cu toții îngrămădiți într-un lift oprit între etaje și o luăm mereu și mereu de la capăt, pentru că nu știm să punem punct cu adevărat conflictelor fără sens.

Când: 3 aprilie, ora 19.00

Unde: Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan

Distribuția: Liviu Pintileasa, Smaranda Caragea, Simona Stoicescu, Angel Popescu, Răzvan Krem Alexe, Violeta Huluba, Dragoș Huluba

Regia: Dragos Huluba

Concerte

Muzica este limbajul universal care ne apropie și ne face mai buni, motiv pentru care am pus pe agenda de weekend câteva evenimente muzicale numai bune pentru ore care te vor bucura nespus.

Moonlight Breakfast, Quantic Club, 2 aprilie, ora 20.00

Om la lună, Control Club, 2 aprilie, ora 20.00

Diana Matei și Taraful Cleante, 14th Lane, 2 aprilie, ora 20.00

Digital Sounds, Club Mono, 2 aprilie, ora 22.00

Gala Premiilor de Jazz – Premiile MUZZA pe 2021, Hard Rock Cafe, 3 aprilie, ora 18.00

Sofia Zadar și ricky horror, Expirat CLub, 3 aprilie, ora 19.00

Dordeduh // HAR // + Methadone Skies, Quantic Club, 3 aprilie, ora 19.00

Luiza Zan & Gyarfas Istvan, Teatrul Godot la Palatul Bragadiru, ora 19.00

Foto: Teatrul Nottara

CITEȘTE ȘI: „Madres paralelas”, noul film în regia lui Pedro Almodovar, în cinema din 1 aprilie