Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 26 și 27 martie

De: Nicoleta Lepădatu / 26.03.2022, 07:42
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 26 și 27 martie

Ca în fiecare săptămână, am pus pe agenda de weekend filme, piese de teatru și concerte care să te aducă mai aproape de artiștii tăi preferați atunci când pare că doar arta ne mai salvează din ghearele incertitudinii.

Film

Patru premiere, dar și multe alte filme de neratat în cinematografe, așa că am pus pe agenda de weekend doar câteva motive care te-ar putea aduce în sala de cinema.

„Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie”

Mara, o fetița de 12 ani grav bolnavă, pornește într-o călătorie fantastică plină de năzuințe. Fata descoperă lângă un centru de îngrijiri paliative un copac care o poate transporta în povestea ei preferată: Amintiri din copilărie, de Ion Creangă.

Regia: Andrei Huțuleac

Cu: Teodor Corban, Matei Dima, Cosmin Nedelcu, Maya Noelle Prediger, Grigorie Silișteanu

Gen film: Fantastic

„Os de pește”

Ivo, manager al unui camping de la malul mării, refuză să îngroape un alt delfin eșuat în zonă. De data aceasta vrea dreptate și este hotărât să pornească o anchetă deoarece corpul delfinului este ciuruit de gloanțe.

Regia: Dragomir Sholev

Cu: Deyan Donkov, Suzy Radichkova

Gen film: Dramă, Fantastic

„Mere”

Pământul cade victimă unei pandemii ce provoacă amnezie. Aris este pacient într-un program ce ar trebui să-l ajute să-şi creeze o nouă identitate. În urma tratamentului, Aris începe încetul cu încetul să revină la viaţa obişnuită.

Regia: Christos Nikou

Cu: Aris Servetalis, Sofia Georgovassili, Anna Kalaitzidou

Gen film: Comedie, Dramă

„Orașul pierdut”

La aventură se pricepe ea. Să arate bine e treaba lui. Supraviețuirea? Niciunul nu știe cu ce se mănâncă… O comedie de acțiune cu Sandra Bullock, ChanningTatum, Daniel Radcliffe și Brad Pitt.

Regia: Aaron Nee, Adam Nee

Cu: Sandra Bullock, Daniel Radcliffe, Brad Pitt, Channing Tatum

Gen film: Acţiune, Comedie, Romantic

Teatru

Piese clasice, teatru neconvențional, emoție pură, roluri remarcabile. Indiferent ce cauți atunci când mergi la teatru, noi am pus pe agenda de weekend câteva piese care te vor convinge că scena e nu doar o lume în sine, ci și un motiv bun pentru a ieși din casă.

„3 surori”

Trei surori este o piesă fără poveste. N-are o intrigă, n-are conflict, e lipsită de dramaturgie. Piesa seamănă mai degrabă cu un fenomen meteorologic. Într-o zonă izolată de viață, astăzi am spune pandemică, trăiesc surorile Olga, Mașa și Irina. La un an după moartea Tatălui lor, se formează norii și prin viețile lor trece un front meteorologic misterios numit – Timp. Și le mișcă, le destabilizează, le răscolește, le devastează, le descompune, le incendiază, le evaporă, le face scrum. Dar vremea, ca orice lucru pe lumea asta, trece. Doar surorile au rămas. Încă. Și se trezesc. Încep să renască. Se recompun. S-au eliberat de fantasme, de Tată, de Trecut, de Verșinin, de Viitor. Devin cine sunt. Devin reale. Își descoperă corpurile. Își intră în pielea lor. După o nesfârșită călătorie reușesc să ajungă acolo unde nu credeau ca vor ajunge vreodată – la Moscova – în prezent – aici – acum.

Când: 26 martie, ora 19.00

Unde: UNTEATRU

Distribția: Florina Gleznea, Cristina Casian, Madalina Anea

Regia: Peter Kerek

„Scapă-mă de nevastă-mea!”

O comedie de situație plină de ritm și pasiune al cărei titlu sintetizează perfect acțiunea principală: un soț plictisit de căsnicia sa încearcă să scape cât mai ușor de soție pentru a-și trăi fericirea alături de amantă.

Așadar, ce faci când vrei să divorțezi și să-ți păstrezi și banii și amanta? Teo apelează la Alex, cel mai bun prieten al său, încercând să organizeze un flagrant cu prietenul și soția, pentru a avea un motiv de divorț din care să iasă curat ca lacrima. Doar că lucrurile nu merg întotdeauna așa cum te aștepți.

Un spectacol în care se poate regăsi fiecare dintre cei care au trecut printr-o lungă și plictisitoare căsnicie și pot să privească relaxați o comedie complicată despre infidelitate.

Când: 26 martie, 0ra 19.30

Unde: TEATRUL ÎN CULISE

Distribuția: Patricia Ionescu, Francesca Fülöp, Dorin Enache, Radu Catană

Regia: Adam S. Q. David

„Mama”

O farsă neagră, cu mult umor de limbaj, ce învăluie o dramă psihologică nuanțată, „Mama” este o poveste tulburătoare și intensă despre singurătate, familie, nevoia de afecțiune. După o viață întreagă în care s-a dedicat familiei, Anne își dă seama că nimeni nu mai are nevoie de ea: fiul a plecat de acasă, iar soțul este mai mult absent. În acest mediu casnic pustiu, în care se simte copleșită de singurătate, Anne alunecă din ce în ce mai mult într-un univers în care se amestecă dorințe, dureri, temeri dintre cele mai ascunse, care fac uneori să se disipeze granița dintre realitate și ficțiune. Se întâmplă în concret sau în lumea interioară întâlnirile cu fiul, cu iubita acestuia, au loc acele conversații cu persoane reale sau cu plăsmuirile imaginației? Toate zbaterile interioare își găsesc liniștea în resemnarea înțeleaptă, în acceptarea pierderii, inclusiv a iubirii.

Când: 27 martie, ora 18.00

Unde: TEATRUL NOTTARA – SALA GEORGE CONSTANTIN

Distribuția: Catrinel Dumitrescu

Regia: Cristi Juncu

„Buzunarul cu pâine”

Spectacolul prezintă două personaje, Domnul cu baston și Domnul cu pălărie, care se motivează atât reciproc, cât și pe spectatori, în recunoașterea faptului că majoritatea acțiunilor noastre sunt absurde, întrucât ele nu reușesc să tulbure inerția lucrurilor mai mult decât o face o pietricică aruncată în apa unei fântâni. Momente de insuportabilă repetabilitate a ființei. Alte momente însă când credința noastră și motorul care ne pune în mișcare sunt atât de puternice încât depășesc limitele cu care ne-am obișnuit și… această credință a schimbării în bine ajunge să fie dăruită spectatorului.

Când: 27 martie, ora 19.00

Unde: TEATRUL GODOT

Distribuția: Alexandru Nagy și Ștefan Pavel

Regia: Alexandru Bogdan

Concerte

Muzica ne unește, ne trece printr-un mozaic de stări și ne inspiră. Am pus pe agenda de weekend câteva concerte care să te convingă că muzica este mereu o idee bună.

Orkid – album release + Gunshee, Control Club, 26 martie, ora 18.00

Mihai Mărgineanu Show, 14thLane, 26 martie, ora 19.00

Compact Paul Ciuci – Pe Tine Te-am Ales, Quantic Pub, 26 martie, ora 20.00

Concert Bucovina, Berăria H, 27 martie, ora 21.00

Foto: Vertical Entertainment

CITEȘTE ȘI: „Os de pește/ Fishbone”, o producție Bulgaria – România, de mâine în cinematografe