Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 26 și 27 februarie

De: Nicoleta Lepădatu / 26.02.2022, 08:57
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 26 și 27 februarie

Într-o lume în schimbare dramatică de la o zi la alta, constanta vieții fiecăruia dintre noi poate să fie arta. Motiv pentru care am pus pe agenda de weekend filme, piese de teatru, concerte și evenimente culturale care să te ajute să regăsești sensul într-o perioadă în care lucruri absurde și de neimaginat se întâmplă în jurul nostru.

Film

Patru premiere și o mulțime de filme care merita văzute zilele acestea, așa că am pus pe agenda de weekend tot atâtea invitații de a merge în sala de cinema.

„Un erou”

Rahim se află în închisoare pentru o datorie neplătită. În timpul unei permisii, încearcă să-și convingă creditorul să-și retragă plângerea în schimbul returnării unei părți din datorie. Rahim este apoi confruntat cu o criză de neimaginat.

Regia: Asghar Farhadi

Cu: Amir Jadidi, Mohsen Tanabandeh, Fereshteh Sadre Orafaiy, Sarina Farhadi, Sahar Goldust

Gen film: Dramă, Thriller

„Aleea groazei”

În Nightmare Alley, un ambițios om din lumea carnavalului (Bradley Cooper), cu o înclinație naturală pentru manipularea oamenilor cu doar câteva cuvinte, se combină cu o psihiatră (Cate Blanchett) chiar mai periculoasă.

Regia: Guillermo del Toro

Cu: Cate Blanchett, Rooney Mara, Bradley Cooper, Toni Collette, Willem Dafoe

Gen film: Dramă, Mister, Thriller

„Odată pentru totdeauna”

Alex, regizor, se luptă cu depresia în ciuda succesului pe care îl are în plan profesional. După ce își anunță familia că se reîntoarce în satul natal, ei decid să îl urmeze, și doar cu ajutorul lor reușește să depășească momentele dificile.

Regia: Iura Luncașu

Cu: Smiley, Ada Galeș, Celina Enea

Gen film: Dramă

„Badman: Cel mai tare din parcare”

Actor lefter și mereu fără slujbă, Cedric primește un rol principal: supereroul „Badman”. O șansă de a ieși dintr-o spirală descendentă nesfârșită și de a câștiga respectul tatălui său. Dar soarta lovește din nou!

Regia: Philippe Lacheau

Cu: Philippe Lacheau, Julien Arruti, Tarek Boudali, Élodie Fontan, Alice Dufour

Gen film: Acţiune, Comedie

Teatru

Pentru aceste zile am pus pe agenda de weekend piese nu doar reprezentative pentru mai multe genuri, ci reprezentații care te vor conduce în lumea magică a dramaturgiei.

„Viața și moartea lui Richard 2”

În prim-plan se află lupta pentru putere, pentru coroană, pentru tron și pentru consolidarea acestora. Urmează intrigile, comploturile și în final, după un lung șir de crime, detronarea ideii de conducere monarhică odată cu detronarea lui Richard al II-lea, unsul lui Dumnezeu, de către vărul său, exilatul Bolingbroke și viitor Rege sub numele de Henry al IV-lea.

„Richard al II-lea” este considerată una dintre cele mai bune lucrări ale lui Shakespeare: lucidă, elocventă și structurată original. Poate fi văzută fie ca o tragedie, fie ca o piesă istorică sau o dramă politică sau ca parte a unui vast ciclu dramatic care a contribuit la nașterea identității naționale a Angliei. Dacă astăzi poate părea o piesă muzeală, în timpurile lui Shakespeare a fost considerată piesa care submina ordinea internă a statului și Regina Elisabeta I a declarat indignată: Eu sunt Richard al II-lea.

Când: 26 februarie, ora 19.00

Unde: TEATRUL MIC – SALA ATELIER

Distribuția: Ionuț Vișan, Tudor Aaron Istodor, Cristi Iacob, Vlad Logigan, Alexandru Voicu/ Lucian Iftime, Gabriela Iacob, Cezar Grumăzescu, Andrei Seușan

Regia: Radu Iacoban

„Figaro”

Autorul textului, Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais, el însuşi un real model pentru personajul creat (ceasornicar, inventator, muzician, politician, refugiat, spion, editor, traficant de arme și revoluționar – atât francez, cât și american) şi-a pus mari speranţe în nivelul satiric al textului comic. Mai ales într-o vreme când puterea discreţionară făcea greu de suportat viaţa supuşilor lipsiţi de orice alt fel de sprijin decât un drept la viaţă „firesc, normal, natural”. Contemporaneitatea situaţiei nu mai cere lămuriri. Zice Figaro: „să te răzbuni pe cei care-ți strică socotelile, stricându-le la rându-ți pe-ale lor, e un procedeu curent. Aşa că… la fel vom proceda și noi!” Desigur, nu e singura dovadă de inteligenţă a personajului nostru, care îşi clamează dreptul de a fi… Figaro, adică de a nu accepta jocurile subterane care alterează adevărul, de a rămâne onest într-un profesionalism dovedit, de a-şi câştiga (şi păstra) o parteneră sentimentală pe măsura sa.

Când: 26 februarie, ora 19.00

Unde: TEATRUL NOTTARA – SALA HORIA LOVINESCU

Distribuția: Alexandru Repan, Dani Popescu, Isabela Neamțu, Răzvan Bănică, Ioana Calotă, Cristian Şofron, Ion Haiduc, Cristian Nicolaie, Mihaela Subţirică, Ciprian Chiricheș, Theodor Şoptelea, Filip Ristovski, Vlad Gălăţianu, Cristian Baboș, Freddy Paraschiv, Diana Câmpeanu, Ionela Bahnaru

Regia: Mihai Lungeanu

„O căsnicie liniștită”

„O căsnicie liniștită” este o comedie vârtej despre iubirea reaprinsă, pasiune și… conflict. Dragostea pătimașă și gelozia declanșează veșnicul război dintre sexe, război care în „O căsnicie liniștită” stârnește râsul și temperează încăpățânările eroilor. Patru tipologii diferite de personaje se intersectează în ceea ce ar trebui să fie o lună de miere ce debordează de iubire și fericire. În schimb, luna de miere devine stimulentul pentru ca sentimente vechi, aparent stinse, să fie descoperite ca încă vibrante.

Când: 27 februarie, ora 18.00

Unde: TEATRUL ELISABETA

Distribuția: Corina Danila, Ștefan Ruxanda, Silviu Biriş, Doina Antohi

Regia: Ștefan Ruxanda

„Cenușa”

Pe o plajă pustie, într-un univers nelocuit, un bătrân invocă spiritul tatălui său. Pe o plajă pustie, într-un univers nelocuit, cu sunetul mării în fundal, un bătrân îşi urlă disperarea de a se fi născut. Pe o plajă pustie, într-un univers nelocuit, un bătrân îşi doreşte să găsească mântuire. „Cenușa” este o piesă de teatru radiofonic scrisă de Samuel Beckett în anul 1957.

Când: 27 februarie, ora 20.00

Unde: POINT

Distribuția: Gheorghe Visu şi Ana-Ioana Macaria

Regia: Toma Dănilă

Concerte

Dacă simți nevoia să asculți trupa ta preferată în felul în care o făceai înainte, atunci mergi la un concert. Am pus pe agenda de weekend câteva evenimente de neratat.

Moonlight Breakfast, Control Club, 26 februarie, ora 20.00

Echoes of soul, Green Hours Jazz Cafe, 26 februarie, ora 19.00

Tomis Junior și Doinița Fluturu, Berăria H, 26 februarie, ora 19.00

Red Parlament, Hard Rock Cafe, 26 februarie, ora 20.00

CARGO, Berăria H, 27 februarie, ora 21.00

Foto: Vertical Entertainment

CITEȘTE ȘI: Smiley debutează în rol principal în filmul „Odată pentru totdeauna”, lansat în cinema pe 25 februarie