Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 19 și 20 februarie

De: Nicoleta Lepădatu / 19.02.2022, 08:41
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 19 și 20 februarie

Cu un pas mai aproape de primăvara calendaristică, azi am pus pe agenda de weekend filme, piese de teatru, concerte și evenimente care să te facă să îți amintești că în orașu acesta ai mereu zeci de motive pentru a ieși din casă și a petrece zile cel puțin interesante.

Film

Cu trei premiere și o mulțime de filme care merită văzute, agenda de weekend de la acest final de săptămână este una cel puțin interesantă când vine vorba despre evenimente cinematografice.

„Dog. Un câine de legendă”

Briggs, fost grănicer, și Lulu, o femelă Malinois belgian, pornesc la drum de-a lungul coastei Pacificului pentru a ajunge la înmormântarea unui prieten comun. Unul mai are de trăit o săptămână, celălalt trăiește fiecare zi ca și când ar fi ultima.

Regia: Reid Carolin, Channing Tatum

Cu: Channing Tatum, Cayden Boyd, Aqueela Zoll, Ronnie Gene Blevins

Gen film: Comedie

„Mami”

Nelly tocmai și-a pierdut bunica pe care o iubea nespus. Își ajută părinții să facă ordine în casa bunicii și se aventurează în pădurea unde mama ei, Marion, se juca în copilărie. Într-o zi, Nelly dă în pădure peste o fetiță de vârsta ei.

Regia: Céline Sciamma

Cu: Joséphine Sanz, Gabrielle Sanz, Nina Meurisse

Gen film: Dramă, Fantastic

„Uncharted”

Un hoț descurcăreț, Nathan Drake (Tom Holland) este recrutat de către versatul vânător de comori Victor „Sully” Sullivan (Mark Wahlberg) pentru a recupera o avere pierdută cândva acum 500 de ani de către exploratorul Fernando Magellan.

Regia: Ruben Fleischer

Cu: Tom Holland, Mark Wahlberg

Gen film: Acţiune, Aventuri

Teatru

Cu o premieră, piese clasice și teatru neconvențional, agenda de weekend are în aceste zile oferte de nerefuzat pentru iubitorii unei arte mereu surprinzătoare.

„Cenușăreasa” – Premieră

Teatrul EXCELSIOR propune publicului o versiune surprinzătoare a binecunoscutei povești, care are toate ingredientele unui musical autentic. Un melanj îndrăzneț între clasic și modern, într-un spectacol conceput pentru întreaga familie. Cu baghete de magicieni, Eduard Petru Jighirgiu și Edi Stancu au orchestrat muzical, regizoral și coregrafic fiecare detaliu al poveștii, potențând expresivitatea fiecărui personaj, situațiile comice sau încărcate de emoție.

„Cenușăreasa”– unul dintre cele mai îndrăgite basme din cultura universală – a ajuns la Teatrul EXCELSIOR și își dezvăluie frumusețea într-un spectacol care îndeamnă la visare. Să visăm la înălțime și să credem că fericirea poate fi mai aproape decât credeam, poate chiar la… un pantof rătăcit distanță. Pregătiți-vă de bal, așadar! Sunteți invitați la întâlnirea cu Cenușăreasa, cu povestea de altădată și de astăzi care ne amintește că forța iubirii răzbate orice obstacol.

Când: 19 februarie, ora 19.00

Unde: TEATRUL EXCELSIOR

Distribuția: Alexandra Giurcă, Adriana Drăguț-Jighirgiu, Oana Predescu, Andreea Hristu, Alex Călin, Doru Bem, Radu Micu, Ana Udroiu, Dan Clucinschi, Mihai Mitrea, Radu Mitrea, Cosmina Dobrotă, Ion Bechet Mitrea, Radu Mitrea, Cosmina Dobrotă, Ion Bechet

Regia: Eduard Petru Jighirgiu

„Magnificul”

În România, paradoxurile se țin lanț! Suntem un popor creativ, talentat, dar predispus la exagerări (de viziune, de exprimare, de autocritică, dar și de supraapreciere)! La noi, drumul de la sublim la derizoriu este foarte scurt. Nu avem (prea multe…) complexe, ci numai certitudini! Asta e și bine, și rău! Modelele ne sunt trecătoare, pernicioase, cu sclipici și profund conjuncturale! O țară de potențiali Magnifici!

Despre o serie de lucruri, fenomene politice și mecanisme psihologice, tangente cu acest parcurs este vorba, teatral vorbind, și în această piesă. Mihai Ispirescu, unul dintre foarte puținii supraviețuitori (biologic și artistic) ai marii dramaturgii românești din deceniile 6,7 și parțial 8 ale secolului trecut, un Prinț Levantin rătăcit într-o Europă corporatistă mă (și ne…) provoacă prin acest text să facem o ședință de terapie de grup, care să vizeze limitele suportabilității românului în fața unui Mondialism ademenitor.

O piesă aparent realistă, cu o punctuație clară, dar cu mize și mesaje subliminale, ce depășesc conjunctura politică și socială. O lume urâtă, fără viitor, cumetrii, manipulări, confrerii, trădări și, deasupra tuturor,… Compromisul, ca regulă și rețetă infailibilă de supraviețuire. Comic, laolaltă cu tragic, absurd și grotesc, livresc deopotrivă cu burlesc și, dominant, virulență și sarcasm. O lume agresivă, cu sisteme de autoapărare verificate în timp.

Când: 19 februarie, ora 19.00

Unde: TEATRUL NOTTARA – SALA HORIA LOVINESCU

Distribuția: Mihai Marinescu, Adelina Bănache – Isabela Neamțu, Gigi Giolgău / Colonel Mircea Țopa – Alexandru Mike Gheorghiu, Alexandru Jitea, Sorin  Cociş, Cristian Nicolaie, Răzvan Bănică, Filip Ristovski, Laura Anghel

Regia: Lucian Sabados

„Aeroport”

S-a scris mult și în infinite forme despre iubire. Iubirea care durează până la adânci bătrâneți, iubirea care schimbă vieți, iubirea care provoacă războaie, prima iubire, singura iubire sau lipsa iubirii au fost adesea explorate în teatru. Ceea ce vă propune „Aeroport” este o perspectivă realistă asupra acestui sentiment. O comedie savuroasă în care patru personaje și experiențele lor amoroase ne readuc cu picioarele pe pământ, în lumea în care iubirile sunt trecătoare, iar oamenii reacționează firesc, sincer și real.

În sala de așteptare a unui aeroport, trăim o poveste care respiră în același timp cu noi: două cupluri într-un spațiu de tranzit, asemănător cu sufletele lor. O fantezie extremă sau un joc pe care îl jucăm cu toții?  “Viața ca un aeroport”, în care oamenii vin și pleacă, în care iubirile se învârt precum călătoriile.

Când: 20 februarie, ora 19.00

Unde: TEATRUL ÎN CULISE

Distribuția: Gelu Nițu, Carmen Ionescu, Meda Victor, Mihai Smarandache

Regia: Alexandru Nagy

„Familia Jeleznov”

Într-o lume în care totul e de vânzare, iar bunătatea aparține celor slabi, imperiul familiei Jeleznov este unul dominat de răutate și cinism. Totul stă sub semnul puterii banului și al matriarhatului impus de Vassa Jeleznova, femeia puternică și de neclintit, care e hotărâtă să se lupte cu oricine îi stă în cale, chiar și cu proprii ei copii, pentru a-și păstra intacte afacerile și averea.Spectacolul, care are la bază prima variantă a piesei „Vassa Jeleznova”, scrisă în anul 1910 de Maxim Gorki, trage un semnal de alarmă, din perspectiva unei familii, referitor la alienarea omului și la dezumanizarea întregii umanități aflate în declin.

Când: 20 februarie, ora 19.00

Unde: TEATRUL EVREIESC DE STAT

Distribuția: Dana Dembinski Medelanu, Liliana Pană / Manuela Hărăbor, Ana Bart / Irina Velcescu, Alina Rotaru / Silvana Mihai, Oana Pușcatu, Gabriela Iacob, Claudiu Istodor, Vlad Corbeanu, Virgil Aioanei, Alexandru Voicu / Alexandru Bogdan

Regia: Gelu Colceag

Concerte

Am pus pe agenda de weekend câteva evenimente muzicale care vor contribui și ele semnificatov la starea de bine pe care aceste zile de primăvară ți-o induc.

Italian Music #live cu Joy Band, BERĂRIA H, 19 februarie, ora 16.00

GEORGE BAICEA Electric Blues Band, GREEN HOURS JAZZ CAFE, 19 februarie, ora 19.00

Omul cu Șobolani, Berăria H, 19 februarie, ora 19.00

Heavy Rotation, Hard Rock Cafe, 19 februarie, ora 20.00

Foto: Teatrul Excelsior

CITEȘTE ȘI: Grupul Il Volo va concerta în premieră la Cluj-Napoca, în iulie