Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 22 și 23 ianuarie

De: Nicoleta Lepădatu / 22.01.2022, 05:33
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 22 și 23 ianuarie

Filme, piese de teatru, concerte, evenimente din cele mai diverse: punem pe agenda de weekend în fiecare săptămână modalități numai bune de petrecere a timpului liber, din care să alegi.

Film

Cu trei premiere pe agenda de weekend, dar cu multe alte filme numai bune de văzut în aceste zile, profită de zilele acestea pentru a merge în sala de cinema și a savura spectacolul.

„Cry Macho: Drumul răscumpărării”

Mike Milo (Clint Eastwood), fost star de rodeo și crescător de cai, acceptă o misiune periculoasă. El va trebui să îl aducă acasă pe fiul unui fost șef de-al său care se află peste graniță, împreună cu mama lui alcoolica.

Regia: Clint Eastwood

Cu: Clint Eastwood, Dwight Yoakam

Gen film: Dramă, Western

„Noua ordine”

De o nuntă din înalta societate se alege praful atunci când revolta clasei sărace a societății se transformă într-o sângeroasă lovitură de stat. Totul este văzut prin ochii tinerei mirese și ai servitorilor înstăritei familii.

Regia: Michel Franco

Cu: Diego Boneta, Fernando Cuautle, Naián González

Gen film: Dramă, Thriller

„Toți cei care mă vor mort”

Angelina Jolie este Hannah, o femeie pompier care încă se reface dupa pierderea a trei vieți pe care nu a reușit să le salveze dintr-un incendiu şi care întâlneşte un băiat de 12 ani traumatizat şi fără adăpost.

Regia: Taylor Sheridan

Cu: Angelina Jolie, Nicholas Hoult

Gen film: Acţiune

Teatru

Pe scenele bucureștene poți vedea în aceste zile piese clasice, teatru neconvențional și montări îndrăznețe, așa că am pus pe agenda de weekend câte ceva pentru fiecare.

„Fata din curcubeu”

O femeie a străzii își spune povestea celor care trec pe lângă ea fără să o asculte. Un one woman show ce trece cu ușurinţă de la comedie la dramă și înapoi.

„Fata din Curcubeu” este unul dintre oamenii despre care nu se vorbește. Uitată la marginea societății, aflată la limita subzistenței, reușește să te poarte prin toate emoțiile, amintindu-ți în fiecare secundă că viața ta, așa cum ea, nu-i deloc lipsită de noroc. E un spectacol în care decorurile somptuoase și efectele speciale sunt înlocuite de câteva cutii de carton și o interpretare de-o sinceritate de-a dreptul cutremurătoare.

Unde: TEATRUL DE ARTĂ BUCUREȘTI

Când: 22 ianuarie, ora 19.00

Distribuția: Ilona Brezoianu

Regia: Lia Bugnar

„Arlecchino și pierdutele iubiri”

Spectacolul „Arlecchino şi pierdutele iubiri” are un început shakespearian: doi tineri se iubesc în secret. Pentru a-i păcăli pe părinții care se împotriveau, se hotărăsc să apeleze la o licoare care simulează moartea celui care o bea. În felul acesta, au timp să își organizeze fuga. Dar calcularea greșită a timpilor și stângăcia servitorilor generează o noapte plină de încurcături și șotii. În zori, totul rezolvă, iar îndrăgostiții pot, în sfârșit, să aibă nunta mult dorită.

Unde: TEATRUL EXCELSIOR

Când: 22 ianuarie, ora 19.00

Distribuția: Loredana Cosovanu, Oana Predescu, Radu Micu, Mircea Băluţă, Aida Avieriței, Ovidiu Ușvat, Dan Clucinschi, Ion Bechet, Ana Udroiu, Mihai Mitrea, Raluca Botez

Regia: Enrico Bonavera

„Dezbracă-te, vreau să-ți vorbesc!”

Crezând că soția lui, Jacqueline, va fi plecată pe perioada weekendului, Robert, unul dintre protagoniștii piesei, pune la cale un rendez-vous romantic cu amanta lui, Suzanne. Angajează o bucătăreasă iscusită să le prepare bucate alese și drept alibiul perfect, îl invită și pe amicul său Bernard. Marea sa dezamăgire vine în momentul în care află că soția lui,  se hotărăște să rămână acasă…

Unde: TEATRUL ELISABETA

Când: 23 ianaurie, ora 18.00

Distribuția: Andreas Petrescu, Lucian Ghimisi, Tania Popa, Alexandra Velniciuc, Irina Noaptes, Marcelo Cobzariu

Regia: Șerban Puiu

„O haită de sfinți”

Singur, față în față cu lumea, față în față cu neantul, un om își spune povestea. Și-n ochii lui, în gesturile lui, se ascunde o tragedie cumplită. O tragedie ca un păcat originar, pe care o purtăm cu noi de la începuturile lumii.

Într-o lume aflată într-una dintre cele mai grave crize ale modernității, povestea celor patru oameni din piesa „O haită de sfinți”, a lui Neil LaBute se dezvăluie într-o lumină fascinantă. Trei povești, trei destine, trei tragedii. Oameni aflați la o răscruce a propriilor vieți privesc înapoi și dezvăluie… crime. Crime care li s-au săpat în conștiințe și care-i împiedică să meargă mai departe. Crime pe care le poartă cu ei ca pe o povară cumplită, într-o lume măcinată de ipocrizie și înecată în consumerism. Un bărbat care-și ucide fetița, un cuplu care-și începe călătoria prin viață cu o moarte, o fată care, ca o Medee rătăcită în secolul 21, omoară ca să se răzbune pe bărbatul pe care l-a iubit.

O poveste puternică, despre forța vieții și a morții, despre păcate pe care le purtăm cu noi, despre o societate în derivă, în care e din ce în ce mai greu să-ți găsești locul.

Unde: TEATRUL NOTTARA – SALA GEORGE CONSTANTIN

Când: 23 ianuarie, ora 18.00

Distribuția: Șerban Gomoi, Dan Bordeianu/ Rareș Andrici, Laura Vasiliu/ Diana Roman, Cerasela Iosifescu/ Luminița Erga

Regia: Vlad Zamfirescu

Concerte

Un sfârșit de săptămână generos pe scena muzicală bucureșteană, așa că avem pe agenda de weekend concerte pentru toate preferințele muzicale, tu nu trebuie decât să alegi.

SPEAK FLOYD – Outside the WALL, QUANTIC PUB, 22 ianuarie, ora 17.00

GEORGE BAICEA Electric Blues Band, GREEN HOURS JAZZ CAFE, 22 ianuarie, ora 19.00

Anna Lesko, BERĂRIA H, 22 ianuarie, ora 20.00

Marius Mihalache & Band – SĂFTIȚA, TEATRUL GODOT, 22 ianuarie, ora 20.00

Bazzar, HARD ROCK CAFE, 22 ianuarie, ora 20.00

Un ceas de cântec cu Maria Răducanu, TEATRUL DE ARTĂ BUCUREȘTI, 22 ianuarie, ora 20.30

Fara Zahar – 21 – Majorat American, QUANTIC PUB, 23 ianuarie, ora 17.00

Dora Gaitanovici • CONCRETE Series, EXPIRAT HALELE CAROL, 23 ianuarie, ora 20.00

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: Brian May, din trupa Queen, își face debutul în actorie, într-o producție cu temă antibullying