Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 25 și 26 decembrie (Ediție de Crăciun)

De: Nicoleta Lepădatu / 23.12.2021, 08:48
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 25 și 26 decembrie (Ediție de Crăciun)

Încă un an greu se apropie de sfârșit, așa că profităm de apropierea Crăciunului pentru a pune pe agenda de weekend câteva evenimente care să îți dea motive în plus de bucurie. Filme, piese de teatru, concerte, târguri de sezon și tot atâtea prilejuri de a intra mai serios în spiritul sărbătorilor.

Filme

În acest weekend vor fi doar două premiere în cinematografe, dar una dintre ele este Matrix, unul dintre cele mai așteptate filme ale anului. Mai poți pune pe agenda de weekend și alte filme care merită văzute, cu atât mai mult cu cât zilele libere din această perioadă îți dau timpul necesar pentru relaxare.

„The King’s Man: Începutul”

Cei mai mari tirani și asasini ai lumii pun la cale un război care ar urma să extermine milioane de oameni. Cineva va trebui să fie mai rapid pentru a-i putea opri. Descoperă începuturile primei agenții de informații în „The King’s Man: Începutul”.

Regia: Matthew Vaughn

Cu: Aaron Taylor-Johnson, Gemma Arterton, Ralph Fiennes, Matthew Goode, Tom Hollander, Rhys Ifans

Gen film: Acţiune

„Matrix Renașterea”

Franciza care a redefinit filmul SF și de acțiune aduce mult așteptatul „Matrix Renașterea”, al patrulea din serie. Noul film reunește vedetele din seria originală Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss în rolurile iconice pe care le-au făcut celebre, Neo și Trinity.

Regia: Lana Wachowski

Cu: Keanu Reeves, Jonathan Groff, Carrie-Anne Moss, Jada Pinkett Smith

Gen film: Acţiune, SF

Teatru

Chiar dacă multe dintre teatre se află în vacanță în această perioadă, am pus pe agenda de weekend câteva piese pe care să le vezi. Profită de zilele libere și mergi să simți emoția în sala de spectacole.

„Totul se transformă”

Povestea regizată de Vlad Zamfirescu pe un text de Alexandru Popa zugrăvește cu umor si vervă o serie de tablouri decupate dintr-o realitate altfel decât cea pe care o știm de-o viață, realitatea care ne-a prins in mreje de 1 an încoace. Oricine se poate regăsi într-unul din cele 4 personaje, își poate identifica gândurile ori reacțiile, sau se poate recunoaște într-una din situațiile pe care eroii le traversează. Construit pe filonul empatiei, textul are un haz molipsitor, pigmentat cu replici ce dau de gândit.
O radiografie a relațiilor interumane, intr-o situație de criză, dar si fină analiză a relațiilor de cuplu, sau a relației părinte-copil, piesa pune în lumină tendința de auto-izolare ce are ca mijloc agregant frica de orice: de boală, de singurătate, de necunoscut. Decupată dintr-o realitatea atipică, piesa ne face să înțelegem că libertatea vine cu prețul acceptării și că adesea în viața ne apropiem doar după ce ne-am înstrăinat.

Când: 25 decembrie, ora 20.00

Unde: TNB, Sala Ion Caramitru

Distribuția: Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Vlad Zamfirescu, Mircea Rusu

Regia: Vlad Zamfirescu

„Steaua fără nume”

Într-un oraș de provincie de pe Valea Prahovei, o necunoscută este coborâtă din tren în gară pentru că nu are bilet. Aceasta vine de la cazinou și are asupra ei doar fisele câștigate. Profesorul Miroiu, care se afla în gară în așteptarea unei cărți foarte scumpe de la București, se oferă să o găzduiască peste noapte, perioadă în care între cei doi apare o relație afectivă. Miroiu a găsit o stea invizibilă, în spatele altei stele de lângă Ursa Mare, necunoscută pe bolta cerească și nu știe ce nume să îi dea. Când află că pe necunoscută o cheamă Mona se gândește să-i dea numele ei. Dimineața apare Grig, cel cu care Mona are o relație de 3 ani. Se va reîntoarce în cele din urmă în lumea lui, părăsindu-l pe astronomul visător?

Când: 26 decembrie, ora 19.00

Unde: Unde: TNB, Sala Ion Caramitru

Distribuția: Diana Roman, Vlad Zamfirescu, Adrian Titieni, Andi Vasluianu, Valentin Teodosiu, Luminița Erga, Gabriel Vătavu, Eva Cosac

Regia: Vlad Zamfirescu

„O femeie împărțită la doi”

Încurcate sunt căile amorului… Ea, tânără, frumoasă și prezentabilă, îi vrea pe amândoi: unul, iubit de casă, iar pe celălalt, pentru când nu este primul acasă. Nici nu mai contează că cei doi sunt cei mai buni prieteni. Totuși, amantul are remușcări, iar până la șantaj, este doar un pas. Oare va reuși Ana să iasă basma curată din încurcătura amoroasă? Ce se va alege de iubitul ei cel blând și îndrăgostit orbește? Descoperim împreună, în comedia „O femeie împărțită la doi”.

Când: 26 decembrie, ora 19.00

Unde: The Hub

Distribuția: Ana Odagiu, Silviu Mircescu, Sergiu Costache

Regia: Lucian Ionescu și Ana Odagiu

Concerte

Dincolo de evenimentele muzicale speciale de Crăciun, am pus pentru tine pe agenda de weekend câteva concerte la care să mergi dacă simți că spiritul Sărbătorilor nu te-a prins anul acesta.

Oana Sirbu & Virgil Popescu Band, La Ingineri Bistro, 23 decembrie, ora 19.00

White Walls • W3 4R3 NUM83R5 • CONCRETE Series, Expirat, 23 decembrie, ora 19.00

Fu(n)king With The 90s, Quantic, 23 decembrie, ora 23.59

Mădălina Coca, True Club, 25 decembrie, ora 18.00

Vița de Vie Acustic, Expirat, 26 decembrie, ora 15.00 

Vița de Vie Electric, Expirat, 26 decembrie, ora 20.00

Evenimente de Crăciun

Pentru că indiferent dacă adori perioada asta din an sau ai da orice ca să treacă mai repede, un lucru este cert: nu ai cum să o ignori. Motiv pentru care am pus pe agenda de weekend câteva dintre evenimentele de Crăciun de anul acesta, dar variantele din care poți să alegi sunt mult mai numeroase.

Proiecție „Spărgătorul de Nuci”

Happy Cinema Bucureşti prezintă şi anul acesta sezonul internațional de cinema 2021/2022 al Royal Opera House. Direct de pe scena emblematică din Covent Garden, mari artiști britanici și internaționali vor interpreta șase lucrări de referință din repertoriul Royal Ballet și Royal Opera House.
Stagiunea debutează cu producția spectaculoasă a lui Peter Wright, „Spărgătorul de nuci”. Un favorit al sezonului de Crăciun si un veritabil regal artistic, Spărgătorul de nuci va fi proiectat la Happy Cinema Bucureşti joi, 23 decembrie.

Povestea Clarei, o fată pornită într-o aventură magică în ajunul Crăciunului, este însoțită de muzică efervescentă și chiar de dulciuri dansatoare! Urmăriți întreaga Companie a Baletului Regal în acest spectacol extrem de apreciat!

Liberty Center, 23 decembrie, ora 18.00

Diana Matei și Taraful Cleante Christmas Show

Seara de Ajun aduce pe scena 14th Lane un spectacol plin de pasiune și emoție! Diana Matei și Taraful Cleante te vor purta printr-un mix de muzică de calitate, de la jazz la lăutărească reinterpretată, trecând prin muzică populară veche și pop.

O voce remarcabilă a muzicii live, Diana Matei alături de cei șase muzicieni de top ai Tarafului Cleante reușesc să creeze atmosfera electrică a unui concert la care cu greu rămâi pe scaun.

14th Lane, 24 decembrie, ora 20.00

Foto: Royal Opera House

CITEȘTE ȘI: 10 filme recomandate pentru Crăciun de staruri (VIDEO)