10 filme recomandate pentru Crăciun de staruri (VIDEO)

De: Ana Obretin / 21.12.2021, 16:35
10 filme recomandate pentru Crăciun de staruri (VIDEO)

În fiecare an, mulți intră în starea de sărbători vizionând filme cu Moș Crăciun și cu spiridușii săi ori cu reuniuni de familie minunate sau dezastruoase. Alții aleg filme fără Moș Crăciun, dar pe care pur și simplu le consideră potrivite acestei perioade. 

Cu doar patru zile înainte de Crăciun, multe canale TV și platforme de streaming oferă astfel de pelicule. De altfel, se pare că, anul acesta, este lansat un număr record de filme noi care au termenul „Crăciun” în titlu. Peste 200 de lungmetraje festive și filme TV cu această tematică sunt listate pe platforma specializată Internet Movie Database (IMDB) pentru lansare în acest an. Cifra este dublă față de cea din 2016 și de patru ori mai mare decât în 2011.

Deși există sute de filme despre Crăciun, care sunt cele preferate de vedete? Iată mai jos o selecție.

10 filme pentru Crăciun recomandate de staruri

„Elf/ Elful”, de Jon Favreau (2003)

În acest film, Buddy, un spiriduș mai altfel, părăsește Polul Nord pentru a-și întâlni tatăl, care nu știe nimic despre existența lui, la New York. „Elf” este filmul de Crăciun preferat al prințului William.

„How the Grinch Stole Christmas/ Cum a furat Grinch Crăciunul”, de Ron Howard (2000)

Avându-l în rolul principal pe Jim Carrey, acest film spune povestea lui Grinch, singura persoană din orașul său căreia nu-i place Crăciunul. Cântăreața Selena Gomez se dă în vânt după acest film. 

„Love Actually/ Pur și simplu dragoste”, de Richard Curtis (2003)

Taylor Swift, premiată cu Grammy, a vorbit despre filmul ei preferat de Crăciun în timpul unui interviu acordat Teen Vogue în mai 2014: „Ai vizionat vreodată filmul ‘Love Actually’, în care Hugh Grant spune: ‘Dacă te uiți în jur, dragostea este, de fapt, peste tot în jur?’. Este motto-ul meu preferat”.

„Meet me in St Louis/ Ne vedem în St Louis”, de Vincente Minnelli (1944)

Zooey Deschanel, care a jucat în filmul „Elful”, spune că, deși acțiunea peliculei „Meet Me in St Louis” se întinde pe mai multe luni, „povestea culminează cu Crăciunul”. „Deci se simte ca un film de Crăciun”, a spus aceasta pentru Entertainment Weekly în 2020. 

„It’s a wonderful life/ O viață minunată”, de Frank Capra (1946)

Dolly Parton a declarat pentru Entertainment Weekly, anul trecut, că vizionarea filmului cu James Stewart în rolul principal este o tradiție anuală. „Ne uităm la asta în fiecare an, ca toată lumea!”, a spus starul muzicii country. Și Kathy Bates s-a declarat fan al acestui film. „Pe măsură ce am îmbătrânit, mi-am dorit întotdeauna să joc îngerul Clarence. A fost cel mai distractiv ”, a spus Bates pentru Parade în decembrie 2013.

„A Christmas Story/ Poveste de Crăciun”, de Bob Clark (1983)

Claire Danes spune că preferă acest film „pentru că l-a văzut când avea 4 ani, cu fratele ei, care este cu șapte ani mai mare, la cinema”. Cu toate acestea, Danes a recunoscut că s-a simțit puțin „traumatizată” după ce a văzut filmul la o vârstă atât de fragedă. „Cred că era pentru prima dată când am văzut viziuni despre această sărbătoare atât de distorsionate și perverse”, a spus ea pentru Entertainment Weekly.

„When Harry met Sally/ Când Harry a cunoscut-o pe Sally”, de Rob Reiner (1989)

Orlando Bloom spune că acesta este lungmetrajul său preferat de Crăciun. „’Când Harry a cunoscut-o pe Sally’ este unul dintre filmele mele preferate încă din copilărie”, a spus odată actorul, potrivit BuzzFeed. „Nu se învechește niciodată”, a mai spus el. 

„Bad Santa/ Moșul cel rău”, de Terry Zwigoff (2003)

Billy Bob Thornton este „Bad Santa”, un escroc ce pleacă într-un raid prin magazine îmbrăcat în Moș Crăciun, cu scopul de a le jefui. Întâlnește un copil de 8 ani care îl învață adevărata semnificație a Crăciunului. Actorul de comedie Chris Rock s-a declarat fan al acestui film, potrivit BuzzFeed.

„The Holiday/ Vacanța”, de Nancy Meyers (2006)

Comedia romantică în care au jucat Kate Winslet, Cameron Diaz, Jack Black și Jude Law a devenit rapid favorita fanilor. Printre aceștia se numără vedeta TV Kim Kardashian.

„Harry Potter” (2001 – 2011)

Sophie Turner vizionează saga „Harry Potter” în timpul sărbătorilor de Crăciun, a declarat aceasta, anul trecut, în emisiunea lui James Corden. Joe Jonas, soțul acesteia, a mărturisit amuzat că, la începutul relației lor, ea i-a spus: „Dacă vrei să fii soțul meu, trebuie să vizionezi toate filmele ‘Harry Potter'”.

CITEȘTE ȘI: Elizabeth a II-a: Neobișnuitul film de Crăciun pe care îl vizionează regina în fiecare an

Foto: Profimedia Images