Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 29 și 30 ianuarie

De: Nicoleta Lepădatu / 29.01.2022, 08:30
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 29 și 30 ianuarie

La un final de săptămână cu temperaturi de iarnă, dar cu aspect de primăvară, am pus pe agenda de weekend filme, piese de teatru și concerte numai bune să te scoată din casă.

Filme

Cu o singură premieră cinematografică pe agenda de weekend, zilele astea poți profita și recupera din filmele bune pe care nu ai apucat să le vezi până acum.

„Lucruri pentru care merită să plângi”

Maja se pregătește să intre în rând cu lumea serioasă. Cu un credit bancar pe 30 de ani, e pe cale să preia apartamentul luat împreună cu iubitul ei. În toiul pregătirilor, Maja dă peste o rudă care nu doarme, ci e, fără niciun dubiu, moartă.

Regia: Cristina Groșan

Cu: Nóra Rainer-Micsinyei, Júlia Huzella, Judit Hernádi

Gen film: Comedie, Dramă

Teatru

Ca în fiecare săptămână, pe scenele bucureștene se întâmplă lucruri minunate, așa că am pus pentru tine pe agenda de weekend câteva exemple numai bune să te aducă în sălile de spectacol.

„Înger căzut la pat”

O comedie dulce-amăruie despre oamenii care aleg să se întoarcă întotdeauna prea târziu.

Se întâmplă uneori să-ți dorești să revii la oameni, momente sau locuri. Doar că dorința aceasta apare de obicei când ceilalți s-au obișnuit deja fără tine. Pentru că foarte multe lucruri în viață se întâmplă prea târziu. Îți dai seama prea târziu că ai pierdut pe cineva pe care l-ai fi vrut înapoi în viața ta, îți vei cere iertare prea târziu și probabil te vei reîntoarce într-un loc drag atunci când spațiul, așa cum îl știai tu, nu mai există. Pentru că oamenii de fapt nu se schimbă, ci doar lucrurile din jur se transformă astfel încât să-ți dea senzația că viața este mereu într-o continuă mișcare. Dar și de asta îți vei da seama probabil prea târziu.

Când: 29 ianaurie, ora 19.00

Unde: TEATRUL ÎN CULISE

Distribuția: Bianca Marinescu, Alex Vlad, Radu Catană, Eduard Păuna, Ionuț Iftimiciuc, Iulian Sfircea, Dorin Enache, Carla Mihai, Grațiela Popa, Claudia Moroșanu, Andreea Boșneag, Cristian Bajora

Regia: Cristian Bajora

„Dragoste pe coji de mandarine”

„Dragoste pe coji de mandarine” face parte din acele piese de teatru pe care nu ai voie să le ratezi!
Spectacolul promite să te facă să te gândești la propriile experiențe într-o nouă lumină. Ca un vin bun, dacă te va îmbăta sau te va lăsa să regândești anumite relații din viața ta, depinde doar de tine.
Vei fi purtat dintr-un cabinet psihologic unde vei afla cele mai negre secrete ale unui pshiholog și poate și ale tale, într-o lume a dansului, muzicii, artei, dragostei în toate stagiile sale, în lumea boemă a orașului Sankt Petersburg. Replici spumoase cu umor pe-alocuri, simbol cât cuprinde și trăire. Multă trăire. Ia un loc și haide sa trăim cu toții o experiență pe care nu o vei uita prea curând.

Când: 29 ianuarie, ora 20.00

Unde: TEATRUL INFINIT

Distribuția: Bogdan Iacob, Sabina Lisievici, Magdalena Chihaia, Alina Florescu, Daria Ghițu

Regia: Sabina Lisievici

„Iona”

Să încerci să evadezi dintr-un univers și să te trezești la infinit prizonier în altul… Povestea celebrului personaj biblic, înghițit de un pește uriaș, din burta căruia încearcă să evadeze, doar pentru a se trezi prizonier într-o burtă și mai mare, pe care Marin Sorescu o transformă într-una dintre cele mai cunoscute piese din dramaturgia românească, Iona, devine în viziunea regizorului Tompa Gábor un spectacol poetic, în care muzica Adei Milea creează un univers aparte. Pescarul solitar, care își pune problema cunoașterii și a destinului uman, va fi interpretat de Gabriel Răuță. O superbă meditație asupra vieții și a morții, asupra universului, Iona vorbește în ultimă instanță despre libertate.

Când: 30 ianuarie, ora 18.00

Unde: TEATRUL NOTTARA – SALA GEORGE CONSTANTIN

Distribuția: Gabriel Răuţă, Cristina Juncu

Regia: Gábor Tompa

„Regina Maria”

„Regina Maria- jurnal de război” este un spectacol pornit din emoția pe care am simțit-o atunci când am citit jurnalul de război al Reginei Maria. Ne-am dorit să realizăm un spectacol-mărturisire a spiritului desăvârșit care a fost regina Maria. Devotamentul, curajul și iubirea sunt sentimentele nutrite pentru poporul român și idealul său de unire, de către cea care fost numită ”Mama tuturor”.

Când: 30 ianuarie, ora 19.00

Unde: TEATRUL MIC – SALA STUDIO (GABROVENI 57)

Distribuția: Simona Mihăescu

Regia: Ștefan Lupu

Concerte

Multă activitate în aceste zile și pe scena muzicală, așa că am pus pe agenda de weekend destule concerte încât să poți alege, indiferent de preferințe.

Saturday Night Live Blues cu: Vali Racila, Raul Kusak si Hanno Hofer, Quantic Pub, 29 ianuarie, ora 17.00

Tangotic. Concert Tango Nuevo, Teatrul Godot, 29 ianuarie, ora 19.00

Loredana & Banda Agurida în Orașul Cu Chef De Viață, Berăria H, 29 ianuarie, ora 20.00

Cedry2k Live, Club A, 29 ianuarie, ora 20.30

 Mircea Baniciu & BAND live, Quantic Pub, 30 ianuarie, ora 17.00

Orkid • Gunshee, EXPIRAT HALELE CAROL, 30 ianaurie, ora 17.00

Ducu Bertzi, Berăria H, 30 ianaurie, ora 20.00

Foto: Teatrul Infinit

CITEȘTE ȘI: „Lebensdorf”, în regia lui Vali Hotea, din 11 februarie în cinematografe