Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 12 și 13 februarie

De: Nicoleta Lepădatu / 12.02.2022, 07:03
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 12 și 13 februarie

Vreme de primăvară, premiere așteptate, piese de teatru și concerte de neratat: iată rețeta unor zile reușite. Am pus pe agenda de weekend și de această dată propuneri numai bune pentru a te scoate din casă.

Film

Cu patru premiere și filme care se anunță adevărate evenimente cinematografice, ai pe agenda de weekend propuneri pentru cele mai diverse gusturi, așa că mersul la cinema devine o idee din ce în ce mai bună.

„Moarte pe Nil”

Pacea și liniștea de pe vasul de croazieră S.S. Karnak se evaporă după ce o tânără moștenitoare este ucisă. Aflat la bord, în vacanță, detectivul Poirot trebuie să identifice criminalul înainte să lovească din nou.

Regia: Kenneth Branagh

Cu: Gal Gadot, Kenneth Branagh, Armie Hammer, Emma Mackey

Gen film: Dramă, Mister

„Elk*rtuk – Prețul înșelăciunii”

Când o tânără și ambițioasă cercetătoare de piață află că șeful ei este implicat în scurgerea unui discurs scandalos al premierului, ea decide să investigheze cazul pentru a câștiga o poziție printre cei mai mari. Film bazat pe evenimente reale.

Regia: Keith English

Cu: Vivianne Bánovits, Barna Bokor, András Mózes

Gen film: Dramă, Istoric, Thriller

„Lebensdorf”

Ducu, scriitor, se confruntă cu un divorț și criza vârstei de mijloc. Pleacă la Berlin pentru a prelua o rezidență de creație și ajunge să penduleze între două țări și două femei: Andra, soția temperamentală, și Giulia, dragostea din tinerețe.

Regia: Valentin Hotea

Cu: Mimi Brănescu, Ana Covalciuc, Ioana Flora

Gen film: Comedie, Dramă

„Mărită-te cu mine”

Kat și Bastian decid să se căsătorească în fața unei armate de fani. Dar Kat află, cu câteva clipe înainte să-și rostească jurământul, că bărbatul i-a fost necredincios, așa că decide să se căsătorească cu un tip ales din public la întâmplare.

Regia: Kat Coiro

Cu: Owen Wilson, Jennifer Lopez, Maluma

Gen film: Comedie, Romantic

Teatru

Am pus pe agenda de weekend câteva piese de teatru care să te apropie de emoția pe care nu ai mai experimentat-o de ceva vreme. Mergi în sala de spectacol și lasă-te prins în jocul poveștilor care te vor cuceri.

„Fluturii sunt liberi”

O poveste despre ambiție, vise și dezamăgiri. O poveste despre Don, cel care vrea să trăiască cu adevărat. O poveste despre Jill, cea care îl învață să o facă. O poveste despre doamna Baker și despre frica unei mame de a da drumul de la pieptul său „puiului” care încearcă să zboare liber, de teamă ca el să nu-și frângă aripile. O poveste despre doi tineri care se găsesc, apoi se pierd, pentru ca în final… O poveste cu zâmbete și cu lacrimi în ochi.

Când: 12 februarie, ora 19.00

Unde: TEATRUL EXCELSIOR

Distribuția: Alex Călin, Ioana Anastasia Anton, Catrinel Dumitrescu, Șerban Gomoi

Regia: Erwin Șimșensohn

„Revizorul”

Revizorul de N. V. Gogol, capodoperă majoră a literaturii dramatice universale, povesteşte fiecărei generaţii despre putere şi despre iluzia ei, despre corupţie şi birocraţie.

Într-o provincie geografică şi spirituală, un călător venit  din „capitală” împreună cu servitorul său este luat drept un revizor aşteptat să vină în inspecţie. Se dezlănţuie astfel un întreg mecanism al linguşirii și al corupţiei. Aflarea în final  a adevărului răstoarnă evident situaţia, caracterele reale fiind dezvăluite.

Când: 12 februarie, ora 19.00

Unde: TEATRUL DE COMEDIE – SALA RADU BELIGAN

Distribuția: Mihai Bendeac, George Mihăiță, Virginia Mirea, Delia Seceleanu, Liviu Pintileasa, Angel Popescu, Alexandru Conovaru, Şerban Georgevici, George Ivașcu, Dan Rădulescu, Bogdan Cotleţ, Silviu Debu, Gloria Găitan / Ana Maria Turcu, Ștefan Pîrnuș

Regia: Horațiu Mălăele

„Despre olteni, cu dragoste”

Suntem purtați în trecut, într-un sat de olteni, Bulzeștiul lui Marin Sorescu. E ca o trecere printr-un tunel al timpului și tot ce era odinioară tradiție, ritual și tihnă prinde contur și ni se înfățișează în fața ochilor atât de viu! Satul se animă și pulsează de viață, cu apariția fiecărui personaj în lumina reflectoarelor. Poveștile ce ne sunt spuse sunt adevărate și noi le trăim odată cu personajele care au existat aievea în satul natal al lui Sorescu. Suntem martori și trăitori în lumea aceea uitată, pierdută, dar atât de autentică și frumoasă. O lume rânduită, iar acele rânduieli care însoțeau viața țăranilor, zi de zi, de la naștere până la moarte, erau strașic păzite de bătrânii satului care reprezentau chezășia că totul se întâmplă așa cum trebuie, așa cum e datul din străbuni.

„Despre olteni, cu dragoste” este un spectacol care are darul de a aduce relaxare, de a face spectatorul să fugă dintr-o lume haotică într-una așezată și să își aducă aminte de părinți, bunici, de copilarie. O piesă cu umor scrisă, cu mult farmec și talent interpretată, o piesă la care se râde cu poftă.

Când: 13 februarie, ora 19.00

Unde: TEATRUL NOTTARA – SALA HORIA LOVINESCU

Distribuția: Ion Haiduc,  Ada Navrot, Daniela Minoiu, Ion Grosu, Sorin Cociș, Dani Popescu, Alexandra Aga / Mihaela Subțirică, Dan Alexandru Năstase, Gigi Iordache,  Eduard Cârlan, Alexandru Mike Gheorghiu, Raluca Tița,  Eduard Epure

Regia: Constantin Fugașin

„Bani din cer”

Într-o lume nimicită de conflicte religioase, interetnice, interumane, inter-nu-mai-știu-cum, într-o lume măcelărită de prostie și incultură, singura soluție pământean-tămăduitoare ar fi lumina Spiritului.

Știut fiind că și Comedia este chiriașă pe viață în Casa Spiritului, având convingerea că râsul va mântui lumea, propunem acest spectacol al cărui singură mare virtute este UMORUL.

Când: 13 februarie, ora 19.00

Unde: TEATRUL DE COMEDIE – SALA RADU BELIGAN

Distribuția: Mihai Bendeac, Mihaela Teleoacă, Dragoş Huluba, Delia Nartea, Șerban Georgevici, Marius Drogeanu, Eugen Racoți

Regia: Horaţiu Mălăele

Concerte

Ți-am pus pe agenda de weekend câteva concerte pe care nu ai vrea să le ratezi, cu atât mai mult cu cât atmosfera de la acestea ne-a lipsit cel mai mult în ultimii doi ani.

Ad Libitum Voices, 14thLANE, 12 februarie, ora 18.00

Red Parlament, True Club, 12 februarie, ora 18.00

Sigur ca da, La Ingineri Bistro, 12 februarie, ora 19.00

 Monica Odagiu & Vlad Nicolici, La Mama – Clubul țăranului, 12 februarie, ora 19.00

Alex Ștefănescu, CLub A, 12 februarie, ora 19.00

Cooperativa 5, La Ingineri Bistro, 13 februarie, ora 19.00 

Paulina, Expirat Club, 13 februarie, ora 20.00

Sorin Zlat Quintet, Teatrul Godot la Palatul Bragadiru, 13 februarie, ora 19.00

Foto: Vlad Bâscă/microFILM

CITEȘTE ȘI: Vali Hotea, regizorul ”Lebensdorf”, pentru Apropo: „Filmul ăsta îți arată că se poate plonja, la propriu și la figurat, și în altă lume, nu numai în stricta realitate românească.”