Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 5 și 6 februarie

De: Nicoleta Lepădatu / 05.02.2022, 08:15
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 5 și 6 februarie

Se anunță un sfârșit de săptămână însorit, așa că ți-am pus pe agenda de weekend nu doar filme, piese de teatru și concerte, ci tot atâtea pretexte de ieșit din casă. Profită de ele și alege din propunerile noastre.

Film

Cu patru premiere pe agenda de weekend și cu multe alte pelicule numai bune de văzut, săptămâna ta cinefilă se poate încheia glorios nu în fața micului ecran, ci într-o sală de cinema.

„Miracol”

Miracol ne-o arată pe Cristina, o călugăriţă de 19 ani, furişându-se pentru a se ocupa de o problemă urgentă la un spital din oraşul din apropiere. Eroina nu reuşeşte în misiunea ei, iar drumul înapoi spre mănăstire are un deznodământ neaşteptat.

Regia: Bogdan George Apetri

Cu: Ioana Bugarin, Emanuel Pârvu

Gen film: Crimă, Dramă, Thriller

„Moonfall”

O forță misterioasă scoate Luna de pe orbită și o împinge către Pământ și viața așa cum o cunoaștem noi. Având săptămâni la dispoziție până la impact, directoarea NASA, fostă astronaut, Jo Fowler crede că are soluția salvatoare.

Regia: Roland Emmerich

Cu: Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Peña, Donald Sutherland

Gen film: Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF

„Belle”

Suzu are o adolescență dificilă. Decide să-și creeze un cont pe „U”, o lume virtuală cu peste 5 miliarde de membri. Devine astfel Belle, o cântăreață de mare succes. Acolo întâlnește o creatură înfricoșătoare cu care va lega o prietenie specială.

Regia: Mamoru Hosoda

Cu: Kaho Nakamura, Ryô Narita, Shôta Sometani, Tina Tamashiro

Gen film: Animaţie, Aventuri, Dramă, Fantastic, Muzical, SF, Muzică

„Cea mai rea fată din lume”

Filmul urmărește patru ani din viața lui Julie (Renate Reinsve), o tânără care navighează furtuni amoroase, se luptă să-și facă o carieră și încearcă să-și dea seama, cu luciditate, cine e cu adevărat.

Regia: Joachim Trier

Cu: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Maria Grazia Di Meo, Herbert Nordrum, Hans Olav Brenner

Gen film: Comedie, Dramă

Teatru

Comedii, drame, teatru experimental, piese clasice  sau moderne. Pe scenele bucureștene le găsești pe toate. Am încercat să facem o alegere care să nu nedreptățească pe nimeni și am pus pe agenda de weekend câteva idei numai bune de experimentat în sălile de spectacol.

„Preșul”

O comedie despre noi, apărută acum 40 de ani, dar scrisă parcă azi. O oglindă în care ne privim și ne prăpădim de râs, de parcă n-am fi chiar noi cei care se oglindesc.

Scrisă în urmă cu jumătate de veac și jucată în nenumărate teatre de nenumărate ori, „Preșul” a stârnit cascade de râsete, fiind, cred, comedia românească postbelică cea mai gustată de toate categoriile de public, lucru destul de rar întâlnit. De ce, oare? Cred că pentru măiestria comediografului Băieșu de a ne pune înaintea ochilor o oglindă în care ne vedem așa cum suntem, fără deformări. Râdem cu lacrimi de ceea ce zărim, uitând cel mai adesea că râdem de noi înșine. N-ar fi rău dacă, pentru o clipă, ne-am gândi că poate semănăm cu cei de care râdem!

Când 5 februarie, ora 19.00

Unde: TEATRUL NAȚIONAL ION LUCA CARAGIALE – SALA STUDIO

Distribuția: Marius Rizea, Alexandru Bindea, Alexandru Barbu, Tomi Cristin, Eduard Adam, Dragoș Ionescu, Emilia Popescu, Raluca Petra, Ovidiu Cuncea, Irina Antonie, Tatiana Constantin, Monica Davidescu, Erika Băieșu

Regia: Mircea Cornișteanu

„Pe jumătate cântec”

„Pe jumătate cântec” spune povestea Francescăi de la 5 până la 33 de ani, în nouă tablouri, fiecare surprinzând o vârstă, un univers, o întâmplare dintre cele care contează şi care pot modela sau frânge un destin. O poveste despre ratare, despre ce se întâmplă atunci când nu ai curajul să îţi urmezi visele şi te încurci în propria ta viaţă, ca într-o haină cu câteva numere prea mare. Despre cum ajunge viaţa netrăită să te roadă pe dinăuntru ca un cancer.

Când: 5 februarie, ora 19.30

Unde: TEATRUL ODEON – SALA STUDIO

Distribuția: Anda Saltelechi

Regia: Crista Bilciu

„O haită de sfinți”

Singur, față în față cu lumea, față în față cu neantul, un om își spune povestea. Și-n ochii lui, în gesturile lui, se ascunde o tragedie cumplită. O tragedie ca un păcat originar, pe care o purtăm cu noi de la începuturile lumii.

Universul din O haită de sfinți e bolnav. E negru. E fascinat de autodistrugere. Într-o lume aflată într-una dintre cele mai grave crize ale modernității, povestea celor patru oameni din piesa O haită de sfinți, cu titlul original Bash, a lui Neil LaBute se dezvăluie într-o lumină fascinantă. Trei povești, trei destine, trei tragedii. Oameni aflați la o răscruce a propriilor vieți privesc înapoi și dezvăluie… crime. Crime care li s-au săpat în conștiințe și care-i împiedică să meargă mai departe. Crime pe care le poartă cu ei ca pe o povară cumplită, într-o lume măcinată de ipocrizie și înecată în consumerism. Un bărbat care-și ucide fetița, un cuplu care-și începe călătoria prin viață cu o moarte, o fată care, ca o Medee rătăcită în secolul 21, omoară ca să se răzbune pe bărbatul pe care l-a iubit.

O poveste puternică, despre forța vieții și a morții, despre păcate pe care le purtăm cu noi, despre o societate în derivă, în care e din ce în ce mai greu să-ți găsești locul…

Când: 6 februarie, ora 18.00

Unde: TEATRUL NOTTARA – SALA GEORGE CONSTANTIN

Distribuția: Șerban Gomoi, Dan Bordeianu/ Rareș Andrici, Laura Vasiliu/ Diana Roman, Cerasela Iosifescu/ Luminița Erga

Regia: Vlad Zamfirescu

„Fata din curcubeu”

„Fata din Curcubeu” este o pledoarie pentru păstrarea convingerii că totul pe lume are un sens, chiar dacă acesta se prezintă indescifrabil. Nu contează mizeria, decăderea, câtă vreme sufletul ramâne curat, translucid, asemenea unei lacrimi de gheață.

E povestea unei fete care a ajuns să ducă o viata amară, după o copilărie dulce, traită în familia sa. A ajuns în stradă, practicând cea mai veche meserie din lume. Își spune povestea cu un zâmbet amar, e sfâșiată de durere, dar niciodată doborâtă.

Când: 6 februarie, ora 19.00

Unde: TEATRUL DE ARTĂ BUCUREȘTI

Regia: Lia Bugnar

Distribuția: Marcela Motoc

Concerte

Cu nu foarte multe evenimente muzicale, Bucureștiul acestor zile te îmbie totuși cu evenimente pe care cu greu le poți rata, așa că am pus pe agenda de weekend câteva dintre ele.

Tari ca Piatra cu Adrian Naidin & Ionuț Micu, 14THLANE, 5 februarie, ora 18.00

Concert Oana Sirbu & Virgil Popescu Band, LA INGINERI BISTRO, 5 februarie, ora 19.00

BirthDELIA | Delia cântă la Berăria H de ziua ei, Berăria H, 6 februarie, ora 16.00

Foto: Vertical Entertainment

CITEȘTE ȘI: Trailerul „Moonfall”: Halle Berry și Patrick Wilson salvează lumea (VIDEO)