Alec Baldwin spune că nu se simte vinovat ori responsabil pentru incidentul armat

De: Ana Obretin / 03.12.2021, 09:52
Alec Baldwin spune că nu se simte vinovat ori responsabil pentru incidentul armat

Alec Baldwin a declarat că nu se simte vinovat și nici măcar „responsabil” pentru moartea directorului de imagine Halyna Hutchins pe platourile de filmare ale westernului „Rust”. Actorul american a spus că nu a tras glonțul fatal și că nu era responsabilitatea lui să verifice dacă arma pe care o mânuia era sau nu inofensivă.

„Am sentimentul că cineva este responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat și nu pot spune cine este, dar știu că nu sunt eu”, a spus actorul în primul său interviu acordat de la tragedia din 21 octombrie, difuzat joi seară de canalul american ABC.

„M-aș putea sinucide dacă aș crede că sunt responsabil”, a declarat Alec Baldwin, foarte emoționat în timpul acestui interviu. De altfel, el a plâns de mai multe ori evocând moartea Halynei Hutchins pe platourile de filmare din Santa Fe, New Mexico.

Alec Baldwin susține că nu a apăsat pe trăgaci

„Am ținut arma acolo unde ea (Halyna Hutchins, n.r.) mi-a spus să o țin (…). Am armat revolverul. . Nu am apăsat pe trăgaci”, a spus acesta. Alec Baldwin susține că „nu are habar” cum ar fi putut exista muniție reală pe platoul de filmare și cum „a intrat în revolver”.

Actorul, care este și unul dintre producătorii westernului cu buget redus, a subliniat că arma care i s-a dat trebuia să fie complet inofensivă: „Mi s-a spus că mi s-a dat un revolver gol” . Răspunzând profesioniștilor din industrie care i-au reproșat că nu a verificat el însuși acest fapt, el a explicat că are încredere în cei cu care lucrează și că nu era responsabilitatea lui să facă astfel de verificări.

Baldwin a mai spus că a lucrat cu anchetatorii și că nu are „nimic de ascuns”, dar a spus că „este foarte puțin probabil să fie pus sub acuzare”. El este însă vizat, în calitate de producător al filmului „Rust”, de două plângeri civile ale tehnicienilor care lucrau la film și se așteaptă ca și soțul Halynei Hutchins să facă același lucru. Deși nu se simte responsabil, a spus că „ar face orice” pentru a evita o astfel de tragedie. „Nu îmi pot imagina să lucrez din nou la un film în care este folosită o armă”, a declarat Baldwin.

CITEȘTE ȘI: Lansarea filmului ”Flint: Who Can You Trust?”, un documentar pe teme de mediu narat de Alec Baldwin, a fost amânată

Foto: Profimedia Images