Alec Baldwin, acuzat că „a jucat ruleta rusească”; noi plângeri împotriva actorului

De: Ana Obretin / 18.11.2021, 09:38
Alec Baldwin, acuzat că

Actorul Alec Baldwin, care a ucis-o accidental pe directorul de imagine Halyna Hutchins pe platoul de filmare, „a jucat ruleta rusească” atunci când a manevrat o armă de foc fără a respecta reglementările privind siguranța în vigoare în industria filmului. Aceasta este acuzația făcută într-o plângere depusă împotriva actorului american miercuri, la o instanță din Los Angeles.

CITEȘTE ȘI: Alec Baldwin solicită ca Hollywoodul să angajeze pe platourile de filmare poliţişti responsabili de siguranţa armelor

Vedete care au ucis în viața reală: De la Tupac la Oliver Stone, Sid Vicious

Este a doua plângere împotriva lui Alec Baldwin și celorlalți producători ai filmului „Rust” făcută de un membru al echipei de producție, după ce Halyna Hutchins a fost ucisă, pe 21 octombrie.

Scenarista Mamie Mitchell, care a cerut ajutor imediat după tragedie, a spus că a suferit un „stres emoțional” și alte tulburări după pagubele „cauzate intenționat” de echipa de producție.

„Evenimentele care au condus la descărcarea unei arme de către domnul Baldwin nu au fost o simplă neglijență”, a declarat avocata scenaristei, Gloria Allred, într-o conferință de presă organizată la Los Angeles. „Dimpotrivă, din punctul nostru de vedere, domnul Baldwin a ales să joace ruleta rusă atunci când a acționat o armă fără să o fi verificat și fără ca armurierul să fi făcut acest lucru în prezența lui”, a argumentat avocata. „Comportamentul lui și al producătorilor  ‘Rust’ a fost periculos”, a spus aceasta, care adaugă că „Domnul Baldwin știa că aceasta era regula și nu era respectată. Și nu a verificat singur arma”.

De asemenea, vizați de plângere sunt asistentul de regie David Halls, care îi înmânase pistolul lui Alec Baldwin, spunându-i că este inofensiv, și armurierul platoului, Hannah Gutierrez-Reed, care era responsabilă pentru armele de foc folosite de echipă. Tânăra de 24 de ani a susținut în repetate rânduri că nu a știut că se găsea muniție reală pe platou. Acest glonț adevărat s-a aflat în revolverul lui Alec Baldwin în timp ce repeta o scenă și a ucis-o pe Halyna Hutchins, înainte de a se opri în umărul regizorului Joel Souza.

„Domnul Baldwin și (ceilalți, n.r.) profesioniști cu experiență știau că arma în cauză nu ar fi trebuit să îi fi fost înmânată niciodată de asistentul de regie, ci de armurierul de pe platouri”, a acuzat Allred. Actorul „nu putea, deci, să aibă încredere în nicio declarație a asistentului de regie cu privire la faptul că arma era inofensivă”, a mai spus avocata.

Reglementările privind siguranța în industria cinematografică din Statele Unite spun că armurierul trebuie să arate în mod explicit unui actor că arma este în regulă și apoi să i-o înmâneze direct. „Domnul. Baldwin știa că aceasta era regula și că era încălcată. Și nu a verificat singur arma”, a adăugat avocata.

Săptămâna trecută, Serge Svetnoy, designer-șef de lumini prezent în timpul filmărilor atunci când s-a întâmplat tragedia, a depus o plângere pentru „neglijență” împotriva actorului, a producătorilor și a armurierului.

CITEȘTE ȘI: Cine era Halyna Hutchins, cineasta ucisă pe platoul de filmare de Alec Baldwin?

Foto: Profimedia Images