Alec Baldwin solicită ca Hollywoodul să angajeze pe platourile de filmare poliţişti responsabili de siguranţa armelor

De: Nicoleta Lepădatu / 09.11.2021, 08:51
Alec Baldwin solicită ca Hollywoodul să angajeze pe platourile de filmare poliţişti responsabili de siguranţa armelor

Alec Baldwin solicită responsabililor de la Hollywood să angajeze pe platourile de filmare poliţişti care să folosească arme reale ori false, după ce, pe 21 octombrie, în timpul filmărilor pentru westernul „Rust”, a tras cu o armă de recuzită încărcată cu un glonţ adevărat. În urma incidentului Halyna Hutchins, director de imagine, a murit, iar regizorul Joel Souza a fost rănit.

„Fiecare platou de film sau televiziune care foloseşte arme, false sau altfel, ar trebui să aibă un poliţist angajat de producţie pentru a monitoriza siguranţa armelor”, a scris actorul pe Twitter, conform The Hollywood Reporter. Un printscreen al mesajului a fost publicat şi pe contul său de Instagram.

Înaintea incidentului de pe platourile de filmare din New Mexico, a spus şeriful din Santa Fe, Alec Baldwin a primit arma din partea asistentului de regie, care i-a spus că nu este încărcată, pentru a repeta scena. La o zi după, actorul a scris că este „şocat şi întristat” de tragedie.

Apelul lui de acum vine la câteva luni după ce un grup activist a reiterat cererea ca studiourile să nu mai folosească poliţişti pe platourile de filmare sau la evenimente, în urma incidentului care a dus la moartea lui George Floyd, în Minneapolis, în custodia ofiţerilor.

Cererea iniţială a fost făcută de grupul BLD PWR ca parte a scrisorii „Hollywood 4 Black Lives” semnată de Tessa Thompson, Tiffany Haddish, Cynthia Erivo şi alţii în încercarea ca Hollywood-ul să renunţe la legăturile cu poliţia şi să forţeze industria să investească mai mult în creatorii de culoare.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Lansarea filmului ”Flint: Who Can You Trust?”, un documentar pe teme de mediu narat de Alec Baldwin, a fost amânată

 

Tags: