Lansarea filmului ”Flint: Who Can You Trust?”, un documentar pe teme de mediu narat de Alec Baldwin, a fost amânată

De: Nicoleta Lepădatu / 26.10.2021, 16:07
Lansarea filmului ”Flint: Who Can You Trust?”, un documentar pe teme de mediu narat de Alec Baldwin, a fost amânată

Lansarea filmului ”Flint: Who Can You Trust?’”, un documentar pe teme de mediu narat de Alec Baldwin, a fost amânată pe termen nedeterminat, din cauza tragediei care a avut loc pe platourile de filmare de la ”Rust” din distribuția căruia făcea parte și celebrul actor.

Directorul de imagine Halyna Hutchins a decedat, iar regizorul Joel Souza a fost rănit după ce arma de recuzită folosită de Alec Baldwin în timpul unei repetiţii s-a declanşat. Actorului i se spusese că arma nu este încărcată, potrivit datelor anchetei care se află în desfășurare.

În urma incidentului, producţia peliculei ”Rust” a fost sistată, iar ”Flint: Who Can You Trust?”, un documentar care vorbeşte despre criza apei din 2014 în oraşul Flint, Michigan, era programat să fie lansat vineri în cinematografele din Statele Unite.

„Am amânat lansarea în cinematografe şi pe platformele digitale a @FlintTheMovie în semn de respect faţă de evenimentele tragice recente. Dorinţa de a face ca povestea rezidenţilor din Flint să fie auzită rămâne un lucru extrem de important pentru mine şi vom face lansarea filmului la o dată ulterioară”, a scris Anthony Baxter, regizorul documentarului, într-un mesaj pe Twitter.

Documentarul vorbeşte despre criza apei care a afectat oraşul Flint după schimbarea sursei de alimentare: de la lacul Huron s-a trecut la râul River în scopul reducerii costurilor pe perioada unei crize financiare. Apa corozivă din râu a provocat însă scurgeri de plumb din conducte, iar oraşul a revenit anul următor la alimentarea cu apă din lacul Huron.

Peste 25.000 de persoane din Flint au avut probleme de sănătate în urma expunerii la substanţe poluante, potrivit documentelor depuse în instanţă.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Alec Baldwin: Asistentul care i-a înmânat arma, concediat după un incident similar

Tags: