Glonțul fatal din arma cu care a tras Alec Baldwin era adevărat. Unde a ajuns ancheta

De: Ana Obretin / 23.10.2021, 10:29
Glonțul fatal din arma cu care a tras Alec Baldwin era adevărat. Unde a ajuns ancheta

Actorul american Alec Baldwin a tras cu o armă de recuzită pe un platou de filmare din New Mexico, provocând moartea directorului de imagine Halyna Hutchins și rănirea gravă a regizorului Joel Souza. Incidentul a avut loc pe platourile westernului ”Rust”, un lungmetraj independent care era filmat la Bonanza Creek Ranch, o locație de producție populară situată la sud de Santa Fe. Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a fost imediat transportată la spital, unde a murit din cauza rănilor. Souza, de 48 de ani, a fost transportat la un alt spital, unde a primit îngrijiri, fără a fi spitalizat.

O anchetă a fost deschisă pentru a cerceta incidentul polițiștii confirmând că Alec Baldwin a fost cel care a tras cu arma, despre care s-a aflat ulterior că era încărcată cu gloanțe reale.

CITEȘTE ȘI: Vedete care au ucis în viața reală: De la Tupac la Oliver Stone, Sid Vicious (apropotv.ro)

Un asistent de regizor le-a spus anchetatorilor ulterior că i-a dat lui Alec Baldwin o armă de recuzită pusă pe un cărucior, asigurându-l pe actor că nu este încărcată. Arma și carcasele gloanțelor au fost confiscate, la fel și hainele actorului american, vizibil pătate de sânge, ceea ce subliniază faptul că era foarte aproape de victime în momentul tragediei. Anchetatorii au confiscat tot materialul aflat la fața locului pentru a înțelege cum ar fi putut ajunge o armă încărcată pe platoul de filmare.

Alec Baldwin a spus că se simte „devastat”

Interogat de poliție, actorul Alec Baldwin, în vârstă de 63 de ani, nu a fost arestat, dar ancheta continuă. Și dacă circumstanțele clare ale tragediei rămân de stabilit, primele elemente ale anchetei au fost dezvăluite.

Asistentul de regie care a dat declarații sub juramant a spus că a luat una dintre cele trei arme dispuse pe un cărucior de recuzită, i-a înmânat-o lui Alec Baldwin, precizand că această armă nu era încărcată. În aceeași mărturie, asistentul a dat asigurări că nu știa că înăuntru ar fi fost gloanțe adevărate. 

Poliția din Santa Fe a arătat că Baldwin s-a prezentat singur pentru declarații. De altfel, actorul a scris pe Twitter că „va coopera total” cu poliția.

Pe contul său de Twitter, vineri, Baldwin și-a exprimat șocul și regretul față de ce s-a întâmplat. 

„Nu există cuvinte pentru a-mi exprima șocul și tristețea față de tragicul accident care i-a luat viața Halynei Hutchins, o soție, o mamă și o colegă profund admirată”, a spus actorul. Hotărât să facă lumină asupra motivului pentru care arma lui conținea un glonț adevărat, Alec Baldwin a spus: „Colaborez pe deplin cu poliția pentru a determina cum s-a produs această tragedie”. Într-un al doilea mesaj, starul devastat de dramă a spus că este „în contact cu” soțul regretatei sale colege, pentru a-l sprijini: „Îi ofer lui, precum și familiei sale sprijinul meu”. „Inima mea este frântă pentru soțul ei, fiul lor și toți cei care au cunoscut-o și au iubit-o pe Halyna”, a încheiat emoționat Alec Baldwin.

Cine este Alec Baldwin?

Vedetă la Hollywood în anii 1990, Alec este cel mai bine cunoscut în prezent pentru serialul de televiziune „30 Rock” și aparițiile sale în emisiunea de satiră „Saturday Night Live”. Baldwin și-a făcut debutul în televiziune înainte de a explora marele ecran, cu filme precum „Beetlejuice” și „Pursuit of Red October”. După divorțul mediatizat de Kim Basinger, cariera sa a luat-o în jos. Hitul „30 Rock” și rolul Donald Trump la „Saturday Night Live” i-au adus premii Emmy și i-au îmbunătățit foarte mult reputația de actor.

Ce este „Rust”?

Ideea pentru filmul „Rust/ Rugina” a apărut în urma cercetărilor efectuate de Joel Souza asupra celei mai tinere persoane care a fost spânzurată în Vestul sălbatic. Souza și Baldwin au făcut un scenariu în jurul unui proscris căutat care vine în ajutorul nepotului său de 13 ani, condamnat la moarte pentru o omucidere accidentală. Bunicul Harland Rust (Alec Baldwin) și nepotul Lucas (Brady Noon) fug, urmăriți de forțele de ordine și de un sinistru vânător de recompense, găsindu-și refugiu în New Mexico.

Surse spun că atmosfera nu ar fi fost una bună pe platourile de filmare. Mai multe persoane au părăsit echipa de producție la începutul săptămânii, plângându-se de condițiile grele de muncă pentru acest western al cărui producător este și Alec Baldwin.

CITEȘTE ȘI: La 62 de ani, Alec Baldwin a devenit tată pentru a șaptea oară

Ireland, fiica actorilor Alec Baldwin şi Kim Basinger, internata într-o clinică de dezintoxicare

Foto: Profimedia Images