Vedete care au ucis în viața reală: De la Tupac la Oliver Stone și Sid Vicious

De: Ana Obretin / 22.10.2021, 10:24
Vedete care au ucis în viața reală: De la Tupac la Oliver Stone și Sid Vicious

Actorul Alec Baldwin a tras cu o armă de recuzită pe un platou de filmare din New Mexico, a ucis accidental o persoană, pe directorul de imagine Halyna Hutchins, și l-a rănit pe regizorul Joel Souza. Incidentul a avut loc joi, pe platourile westernului ”Rust”, un lungmetraj independent care se filma la Bonanza Creek Ranch, o locație de producție populară situată la sud de Santa Fe. Alec Baldwin nu a fost arestat în urma acestui incident dramatic, dar o anchetă a fost deschisă.

Incidentul este cel mai recent dintr-o listă de astfel de drame, omucideri voluntare sau involuntare care au avut ca autori staruri din lumea muzicii, televiziunii sau filmului. Un incident similar a fost provocat de Michael Massee. În 1993, în timp ce filma pentru lungmetrajul „The Crow”, actorul l-a ucis pe Brandon Lee, împușcându-l. Pistolul pe care actorul trebuia să îl folosească pentru scenă era, de fapt, un revolver încărcat cu adevărat. 12 ani mai târziu, Michael Massee declara că încă are coșmaruri. A murit în 2016 din cauza unui cancer.

Majoritatea vedetelor care au ucis în viața reală nu au făcut-o cu intenție

Le vezi pe covorul roșu zâmbind larg și ai crede că au un comportament ireproșabil. Și totuși unele dintre ele au ucis intenționat oameni în viața reală. Crime din pasiune, din furie – și vedetele se confruntă cu aceleași provocări ca oamenii de rând. Unele staruri au ucis fără să vrea, majoritatea în accidente rutiere. Multe dintre ele nu au primit un tratament special din partea oamenilor legii, altele au scăpat doar cu amendă, deși au ucis oameni în accidente în trafic. Au avut avocați buni. Iată mai jos o listă a vedetelor care au ucis în viața reală.

Bertrand Cantat

În 2013, solistul trupei Noir Désir s-a certat cu partenera de viață, actrița franceză Marie Trintignant, pe care a lovit-o. Actrița s-a lovit la cap și a murit. Găsit vinovat, a fost condamnat la 8 ani de închisoare, dar a fost eliberat după 4 ani. 

Brandy

În 2006, cântăreața a provocat un accident rutier în urma căruia o mamă în vârstă de 38 de ani a murit. Artista nu a fost judecată: Brandy a negociat cu familia pentru a evita închisoarea.

Snoop Dog

La vârsta de 24 de ani, rapperul a fost suspectat că l-a ucis pe șeful unei bande într-o reglare de conturi. El a fost achitat, deoarece instanța a stabilit că se afla în legitimă apărare. 

Caitlyn Jenner

În 2015, vedeta de reality show a fost implicată într-un accident rutier în care Kim Howe, o femeie de 70 de ani, și-a pierdut viața. Nu a fost niciodată pusă sub acuzare. 

Tupac Shakur

În 1993, celebrul rapper a fost acuzat de împușcarea a doi polițiști, rănindu-l pe unul dintre ei. Din lipsă de probe, a fost achitat.

Matthew Broderick

Actorul american, soțul lui Sarah Jessica Parker, a călcat două femei în Irlanda de Nord, ucigându-le pe loc. Rănit în accident, el a fost pus sub acuzare pentru omucidere involuntară, dar, în cele din urmă, a primit doar o amendă de 175 de lire sterline.

John Landis

Acuzat de omucidere involuntară după moartea actorului Vic Morrow și a doi copii în timpul filmărilor pentru „Zona crepusculară/ Twillight Zone”, regizorul John Landis a fost achitat. Totuși, el a plătit daune de câte 2 milioane de dolari familiilor copiilor. 

Christian Brando

Actorul, fiul lui Marlon Brando, a fost condamnat pentru uciderea lui Dag Drollet, iubitul surorii sale vitrege. Condamnat la 10 ani de închisoare, el a fost în cele din urmă eliberat după cinci ani. După eliberare, sora sa vitregă s-a sinucis. 

Suge Knight

Producătorul american de rap, fondatorul casei de discuri Death Row Records, la care s-au lansat Dr Dre și Snoop Dogg, a fost pus sub acuzare după ce l-a călcat intenționat pe Terry Carter, în 2015. În 2018, el a fost condamnat la 28 de ani de închisoare. 

Keith Moon

În 1970, toboșarul The Who și-a ucis accidental prietenul și garda de corp, pe Neil Boland, lovindu-l cu mașina. Era întuneric, tocmai ieșise dintr-un bar și nu și-a văzut prietenul pe șosea. Acuzat de conducere fără permis și sub influența substanțelor interzise, Keith Moon a pledat vinovat. A fost bântuit de accident până la moartea sa, în 1978.

John Huston

Regizorul, care are 10 nominalizări la Oscar, a fost implicat într-un accident de circulație în care a lovit și ucis un pieton. Era în 1933 și nu a fost urmărit penal.

Oliver Stone

Regizorul a ucis mulți oameni fără să pus sub acuzare. A fost chiar lăudat. Pentru că Oliver Stone a fost un soldat și a luptat în războiul din Vietnam

Phil Spector

În 2003, Lara Clarkson a fost găsită moartă, cu un glonț în cap, în casa producătorului muzical. Acuzat de crimă, el a explicat că aceasta s-a sinucis. Pus sub acuzare pentru crimă, Phil Spector a fost condamnat la 18 ani de închisoare. A murit anul acesta.

Salman Khan

În 2002, vedeta de la Bollywood a intrat cu mașina într-o brutărie, ucigând o persoană și rănind alte trei. În 2015 a scăpat de acuzații.

Sid Vicious

Basistul Sex Pistols a fost acuzat de uciderea iubitei sale. Aceasta a fost găsită moartă, într-o baltă de sânge, în 1978. Muzicianul, care a susținut că aceasta a căzut pe un cuțit, nu a putut niciodată să-și demonstreze inocența. Sid Vicious a murit din cauza unei supradoze de droguri patru luni mai tărziu.

CITEȘTE ȘI: Snoop Dogg, despre o serie autobiografică: Este despre cum eram Forest Gump de culoare

„Radhe”, cel mai recent film al lui Salman Khan, va fi distribuit simultan pe mai multe platforme

Iulia Vântur, momente de durere. Actorul indian Salman Khan, condamnat la 5 ani de închisoare

Foto: Profimedia Images