Incidentul Alec Baldwin: Apelurile pentru interzicerea armelor de foc pe platouri s-au înmulțit

De: Ana Obretin / 25.10.2021, 11:45
Incidentul Alec Baldwin: Apelurile pentru interzicerea armelor de foc pe platouri s-au înmulțit

La trei zile după ce Alec Baldwin a ucis accidental un director de imagine în timp ce filma un western, apelurile pentru interzicea utilizării armelor de foc pe platouri s-au înmulțit la Hollywood .

Lovită în piept, joi, după ce Alec Baldwin a tras cu o armă de recuzită pentru o scenă din filmul „Rust”, potrivit unui raport preliminar al poliției, Halyna Hutchins a fost transportată cu elicopterul la un spital din New Mexico, unde a fost pronunțat decesul acesteia.

CITEȘTE ȘI: Glonțul fatal din arma cu care a tras Alec Baldwin era adevărat. Unde a ajuns ancheta

Cine era Halyna Hutchins, cineasta ucisă pe platoul de filmare de Alec Baldwin?

Petiție pentru interzicerea armelor de foc pe platouri

O petiție de pe site-ul change.org prin care se cere interzicerea armelor de foc reale la filmări și condiții de muncă mai bune pentru echipele de producție a strâns, până duminică, peste 15.000 de semnături, scrie Le Figaro. „Nu există nicio scuză pentru ca așa ceva să se întâmple în secolul XXI”, se arată în textul petiției lansate de Bandar Albuliwi, scenarist și regizor.

„Este urgent să se abordeze problema abuzurilor alarmante (conform legislației muncii) și a încălcărilor privind securitatea care au loc pe platourile de filmare. Inclusiv condiții inutile de risc ridicat, cum ar fi utilizarea armelor”, a spus și Dave Cortese, senator din California.

„Intenționez să votez un proiect de lege care să interzică gloanțele reale la filmările în California, pentru a preveni acest tip de violență fără sens”, a mai spus acesta.

Producătorii serialului polițist de succes „The Rookie”, care este filmat la Los Angeles, au decis, ca urmare a acestei drame, să interzică toate armele reale de pe platouri, potrivit The Hollywood Reporter. Armele au fost înlocuite cu unele false, din care ies flăcări artificiale adăugate în etapa de postproducție, a spus producătorul Alexi Hawley.

CITEȘTE ȘI: Vedete care au ucis în viața reală: De la Tupac la Oliver Stone, Sid Vicious

Alec Baldwin este în libertate

Ancheta cu privire la moartea Halynei Hutchins a continuat duminică. Rolul armurierului Hannah Gutierrez Reed, în vârstă de 24 de ani, a fost supus unei analize atente de către anchetatori. Ea a fost cea care a pregătit pistolul cu care actorul Alec Baldwin a tras glonțul fatal. O așezase pe un cărucior alături de alte două arme. Asistentul de regie Dave Halls, descris ca un profesionist experimentat, i-a înmânat apoi această armă lui Alec Baldwin în timpul unei repetiții pentru o scenă din film, informându-l că era „rece”, adică nu conținea gloanțe adevărate.

Dave Halls „nu știa că arma era încărcată cu muniție reală”, a spus un agent de la biroul șerifului din Santa Fe. După împușcătură, doamnei Gutierrez Reed a primit arma și a colectat cartușul folosit pe care le-a predat poliției, se arată într-un raport.

Pe de altă parte, Dave Halls este acuzat că a permis să aibă loc practici nesigure pe platourile de filmare. De exemplu, a blocat ieșirile de urgență sau nu a stabilit întâlniri privind regulile de securitate, scrie presa americană.

Deocamdată, nimeni nu a fost pus sub acuzare. Alec Baldwin a rămas în libertate după ce a fost interogat. 

CITEȘTE ȘI: La 62 de ani, Alec Baldwin a devenit tată pentru a șaptea oară

Foto: Profimedia Images