Alec Baldwin: două persoane, în centrul anchetei, după decesul directorului de imagine Halyna Hutchins

De: Ana Obretin / 24.10.2021, 11:00
Alec Baldwin: două persoane, în centrul anchetei, după decesul directorului de imagine Halyna Hutchins

Ancheta privind decesul directorului de fotografie Halyna Hutchins, ucisă de un glonț tras de Alec Baldwin pe platourile de filmare pentru westernul „Rust”, a continuat în weekend, cu o atenție sporită acordată două persoane: armurierul și asistentul de regie.

Hannah Gutierrez Reed, în vârstă de 24 de ani, a pregătit arma cu care actorul a tras, joi, în Halyna Hutchins, de 42 de ani, care a murit din cauza rănilor. În același timp, asistentul de regie Dave Halls, în vârstă de 31 de ani, i-a înmânat arma lui Alec Baldwin în timpul unei repetiții pentru o scenă din film, informându-l că este „rece”, adică cu gloanțe oarbe. Dave Halls „habar nu avea că arma a fost încărcată cu muniție adevărată”, se arată în raportul preliminar întocmit de polițistul Joel Cano, de la biroul șerifului din Santa Fe, New Mexico. Nu a fost încă inițiată nici o urmărire penală privind cele două persoane.

CITEȘTE ȘI: Vedete care au ucis în viața reală: De la Tupac la Oliver Stone, Sid Vicious

Tensiuni observate în timpul filmărilor lungmetrajului produs de Alec Baldwin

O femeie din echipa de filmare care a sunat la serviciile de urgență după incident a confirmat existența unor tensiuni pe platouri. Șase membri ai echipei tehnice a filmului părăsiseră deja proiectul, potrivit Los Angeles Times, cu câteva ore înainte de dramă, pentru a protesta față de condițiile lor proaste de muncă.

Întrebată de operatorul de la serviciile de urgență despre prezența gloanțelor reale în armă, femeia, neidentificată, a răspuns, conform înregistrării făcute publice: „Nu pot să vă spun… Și nenorocitul ăla de asistent de regie care a țipat la mine la prânz, [ …] Ar trebui să verifice armele, este responsabil pentru ceea ce se întâmplă pe platou”.

Pe de altă parte, Hannah Gutierrez Reed, care nu a mai vorbit public după dramă, a fost intervievată pentru un podcast la începutul lunii septembrie. Întrebată despre un western anterior, „The Old Way”, cu Nicolas Cage, ea a mărturisit că a ezitat să lucreze la film, nefiind „sigură că va fi pregătită”, dar că filmările au decurs „foarte bine”.

Soțul Halynei Hutchins a rupt tăcerea și a spus că este în contact cu Alec Baldwin

În așteptarea constatărilor anchetatorilor, soțul Halynei Hutchins, Matt Hutchins – contactat de Alec Baldwin, care i-a arătat o „susținere extraordinară” – a descris „pierderea imensă” a soției sale. „Halyna a fost o inspirație pentru noi toți”, a spus acesta.

În stare de șoc, Matthew Hutchins a decis să nu comenteze încă circumstanțele morții soției sale. „Intenția mea este, știți, să pun în cuvinte câteva dintre lucrurile despre viața ei și care sunt, cred, cele mai importante. Plănuiesc să public pe Twitter, de îndată ce voi avea ocazia”, ​​a spus acesta pentru DailyMail. Împreună cu fiul lor, Andros, el trebuie să gestioneze înmormântarea regretatei sale soții. 

CITEȘTE ȘI: La 62 de ani, Alec Baldwin a devenit tată pentru a șaptea oară

Ireland, fiica actorilor Alec Baldwin şi Kim Basinger, internata într-o clinică de dezintoxicare

Foto: Profimedia Images