Allan Ackerman ( „Life With Judy Garland: Me and My Shadows”) a murit. Regizorul avea 77 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 14.01.2022, 07:02
Allan Ackerman ( „Life With Judy Garland: Me and My Shadows”) a murit. Regizorul avea 77 de ani

Robert Allan Ackerman, admiratul regizor care a colaborat cu actori precum Al Pacino, Meryl Streep, Helen Mirren, Vanessa Redgrave, Sean Penn și Anne Bancroft în producții pentru teatru și televiziune, a murit. Avea 77 de ani.

Ackerman a murit luni de insuficiență renală la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles, a declarat un purtător de cuvânt al familiei pentru publicația The Hollywood Reporter.

Originar din Brooklyn și favorit al celebrului producător de teatru Joseph Papp, Robert Allan Ackerman a primit două dintre cele cinci nominalizări ale sale la Emmy pentru regia și producția din 2001 a miniseriei „Life With Judy Garland: Me and My Shadows”, cu Judy Davis în rol principal.

Doi ani mai târziu, a obținut încă două nominalizări la Emmy pentru regia „The Roman Spring of Mrs. Stone” de Tennessee Williams, cu Anne Bancroft și Helen Mirren, și pentru producția filmului pentru televiziune de la HBO „My House in Umbria”, cu Maggie Smith în rol principal.

A regizat, printre altele, „Mrs. Cage” din 1992, cu Anne Bancroft și Hector Elizondo, „David’s Mother, din 1994, cu Kirstie Alley, „Forget Me Never” din 1999, cu Mia Farrow în rolul principal.

Ackerman a mai regizat două filme: „Safe Passage” (1994), cu Susan Sarandon și Sam Shepard, și „The Ramen Girl” (2008), cu Brittany Murphy în rol principal.

El a lucrat cu Al Pacino pe Broadway în „Salome” a lui Oscar Wilde în 1992, apoi a lucrat iar cu actorul în 2017, când Pacino l-a interpretat pe Williams în „God Looked Away”.

„Mi-a plăcut să fiu în preajma lui, aura lui, calmul lui constant. A lucra cu el a fost o bucurie”, a spus Al Pacino într-un comunicat de presă. „Robert Allan Ackerman a înțeles limbajul artei teatrului și l-a comunicat cu atâta ușurință. Darul său era intangibil și nu există nicio modalitate de a înțelege cum a creat. Când un artist are acel dar special, este inexplicabil, pur și simplu se întâmplă. Ne va fi dor de el.”

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: Bob Saget, vedeta serialului „Full House”, a murit la 65 de ani

Marilyn Bergman, recompensată cu Oscar, Emmy și Grammy, a murit