„Amnesia”, piesa care reprezintă România la Eurovision, peste 2 milioane de vizualizări pe YouTube

De: Ana Obretin / 05.04.2021, 12:38
„Amnesia”, piesa care reprezintă România la Eurovision, peste 2 milioane de vizualizări pe YouTube

„Amnesia”, piesa care reprezintă România la Eurovision 2021, interpretată de Roxen, a depășit 2 milioane de vizualizări pe platforma YouTube. Videoclipul piesei, regizat de Bogdan Păun, este unul dintre cele mai urmărite pe canalul concursului internațional, cu aproape 1,4 milioane de vizualizări. Cântecul are peste 850.000 de vizualizări şi pe canalul de Youtube al Roxen, depăşind cifra de 2,2 milioane de afişări și adună, pe cele două conturi, peste 60.000 de aprecieri.

Piesa României la Eurovision a atras un val de comentarii pozitive, numeroși fani din România și din străinătate manifestându-și susținerea pentru Roxen și proiectul „Amnesia”.

„Sunt fericită de fiecare dată când văd că piesele mele sunt primite bine de public și apreciate de un număr atât de mare de oameni. Mai ales acum, când vine vorba despre piesa pe care o voi cânta pe scena Eurovision”, mărturisește Roxen, potrivit unui comunicat remis Apropo de TVR. „Așa cum am mai spus, ‘Amnesia’ este o piesă specială, cu un mesaj în care se pot regăsi foarte mulți, așa că nu pot decât să mă bucur de rezultatele pe care le are în acest moment. Le mulțumesc tuturor pentru susținere și pentru toate mesajele frumoase pe care mi le trimit constant. Înseamnă enorm pentru mine, mă motivează să muncesc mai mult și să dau tot ce am mai bun”, a mai declarat reprezentanta României la Eurovision.

Roxen a început repetițiile pentru show-ul României pe scena din Rotterdam și a înregistrat piesa „Amnesia” live-on-tape. Acest tip de înregistrare este o premieră în istoria concursului și a fost solicitată tuturor artiștilor participanți, pentru realizarea show-ului în eventualitatea în care unii dintre ei nu vor putea călători în Țările de Jos, din cauza unor eventuale restricții impuse de pandemie.

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă, alături de România, alte 40 de țări. Atât semifinalele, cât şi finala internaţională a ESC 2021 vor fi transmise live pe TVR.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Olandei, cu piesa “Arcade”, în 2019. Ediția din 2020 a Eurovision a fost reprogramată de organizatori, în contextul pandemiei.

Roxen a început să cânte de la o vârstă fragedă, obținând premii la diverse concursuri locale de talente. Debutul său a fost marcat de colaborarea cu Sickotoy pentru piesa You Don’t Love Me”, care a ajuns pe primele 10 poziții ale celor mai difuzate cântece la radio atât în topurile din România și Bulgaria și a fost inclusă în playlist-urile radiourilor din Franța, Mexic, Spania, SUA și Turcia.

Single-ul său de debut – Ce-ți cântă dragostea” – a devenit una dintre cele mai difuzate piese din 2020, dominând topurile timp de 7 săptămâni și însumând peste 30 de milioane de vizualizări pe YouTube. Fiind desemnată reprezentantă a României la ediția din 2020 a competiției Eurovision, Roxen a lansat 5 piese pentru selecția națională, piesa „Alcohol You” fiind desemnată câștigătoare. Din cauza pandemiei, competiția Eurovision de anul trecut a fost anulată, dar Roxen a rămas reprezentata României pentru ediția din 2021, de la Rotterdam.

CITEȘTE ȘI: Selecția națională Eurovision 2021 debutează luni 

Pro TV lansează emisiunea concurs „Superstar România”, după formatul „Idol”, în toamnă  

Cum a fost Ed Sheeran respins categoric la un concurs de talente, la 16 ani

Foto: TVR