Animația „Raya and the Last Dragon” a cucerit primul loc în box office-ul nord-american

De: Ana Obretin / 08.03.2021, 08:20
Animația „Raya and the Last Dragon” a cucerit primul loc în box office-ul nord-american

Animația „Raya și ultimul dragon/ Raya and the Last Dragon” a cucerit primul loc în box office-ul nord-american de weekend încă de la premieră, cu încasări de 8,6 milioane de dolari. Filmul regizat de Don Hall și Carlos López Estrada, beneficiind de vocile unor actori ca Awkwafina, Kelly Marie Tran, Kevin McNally, Cassie Steele, prezintă un tărâm aflat pe un Pământ redesenat, Lumandra, populat de o civilizație antică, unde războinica Raya este hotărâtă să găsească ultimul dragon în viață.

Liderul săptămânii trecute,  „Tom și Jerry/ Tom and Jerry”, de Tim Story, o producție Warner Bros., a coborât pe locul secund, cu încasări de 6,6 milioane de dolari. În noul film, Jerry se mută în cel mai luxos hotel din New York în ajunul „nunții secolului”, forțând planificatorul disperat al evenimentului, pe tânăra Kayla, să-l angajeze pe Tom pentru a scăpa de șoricel. Lupta care urmează în „Tom și Jerry” amenință să distrugă cariera ei, nunta și, in consecinţă, hotelul în sine. Dar în curând apare o problemă și mai mare: un angajat diabolic şi ambițios conspiră împotriva celor trei, potrivit Cinemagia.

Podiumul este completat de pelicula SF „Chaos Walking”, de Doug Liman, cu Tom Holland, Daisy Ridley, Mads Mikkelsen, David Oyelowo, Nick Jonas. Filmul a avut încasări de 3,825 de milioane de dolari în weekendul premierei.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele din America de Nord este completat de „Boogie”, de Eddie Huang (1,2 milioane de dolari), “Familia Crood: Vremuri noi/ The Croods: A New Age”, de Joel Crawford (780.000 de dolari), „The Little Things”, de John Lee Hancock (550.000 de dolari), “Wonder Woman 1984”, de Patty Jenkins (511.000 de dolari), „The Marksman”, de Robert Lorenz (500.000 de dolari), „Judas and the Black Messiah”, de Shaka King (282.000 de dolari), „Monster Hunter”, de Paul W.S. Anderson (260.000 de dolari).

CITEȘTE ȘI: Filmul „Tom și Jerry”, debut de succes în box office-ul nord-american

O animație horror japoneză stabilește un nou record de box office, după două decenii  

Bono, de la U2, debutează în animație

Foto: Profimedia Images