Antoine Fuqua regizează o noua adaptare a romanului “Cat on a Hot Tin Roof”

De: Loredana Toma / 22.04.2021, 16:15
Antoine Fuqua regizează o noua adaptare a romanului “Cat on a Hot Tin Roof”

Antoine Fuqua va regiza o nouă adaptare după romanul “Pisica pe acoperișul fierbinte/ Cat on a Hot Tin Roof”, cu care autorul Tennessee Williams a câștigat, în 1955, un premiu Pulitzer, având ca teme lăcomia, familia, moartea și represiunea sexuală.

Regizorul cunoscut pentru filme ca “Training Day” și “Magnificent Seven” va face echipă cu producătorii  Stephen C. Byrd și Alia Jones-Harvey, care s-au ocupat de o punere în scenă pe Broadway în 2008. Acel spectacol a făcut istorie, fiind 19 săptămâni sold-out în calitate de prima producție cu distribuție completă afro-americană pe Broadway.

Show-ul a fost regizat  de Debbie Allen, cu Terrence Howard, Anika Noni Rose, Phylicia Rashad și James Earl Jones în distribuție.

Producătorii noului film spun că vor combina elemente din piesa originală cu povești și idei noi și le vor amesteca astfel încât “să iasă un proiect potrivit pentru marele ecran”.

Fuqua va produce pelicula prin intermediul companiei sale Fuqua Films, iar Byrd și Jones-Harvey, prin Front Row Productions, potrivit Variety.

“Este o onoare să adaptăm o asemenea capodoperă”

“Este o onoare să aducem pe marile ecrane o producție atât de importantă din punct de vedere istoric și sunt încântat să-i am alături pe Stephen și  Alia”, a declarat Fuqua. “Suntem foarte dedicați acestui proiect și suntem hotărâți să realizăm un show extraordinar care să facă trecerea poveștii de la teatru la marele ecran”, a continuat regizorul.

Printre proiectele care poartă semnătura lui Fuqua se numără filmele de succes “The Equalizer”, cu Denzel Washington, și “Southpaw”, o dramă despre box avându-l ca protagonist pe Jake Gyllenhaal. Cel mai recent, regizorul s-a ocupat de regia și producția documentarului ”What’s My Name: Muhammad Ali”, iar următoarele proiecte sunt thrillerul SF ”Infinite”, cu Mark Wahlberg în distribuție,  și “Emancipation”, cu Will Smith.

O celebră adaptare pentru marele ecran a romanului a fost lansată în 1958, a primit șase nominalizări la Oscar, inclusiv pentru protagoniștii Elizabeth Taylor și Paul Newman.

CITEȘTE ȘI: Netflix a anunțat lista filmelor originale pentru 2021. Cele mai mari staruri își dau întâlnire pe platformă

Apple produce un film despre Bonaparte, care îi reunește pe Joaquin Phoenix și Ridley Scott

Jamie Foxx va fi Mike Tyson într-o miniserie produsă de Martin Scorsese

Foto: Profimedia Images