Autorul amenințărilor cu moartea trimise actriței Maia Morgenstern, cercetat în libertate, sub control judiciar

De: Ana Obretin / 30.03.2021, 10:03
Autorul amenințărilor cu moartea trimise actriței Maia Morgenstern, cercetat în libertate, sub control judiciar

Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a decis ca tânărul acuzat că a trimis mesaje de ameninţare cu moartea actriţei Maia Morgenstern să fie cercetat în libertate, sub control judiciar. Iniţial, dosarul a fost deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, unitate care a dispus reţinerea tânărului pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare.

Ulterior, dosarul a fost declinat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, unde un procuror a decis, luni, că nu se impune arestarea preventivă a acuzatului, care a fost plasat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de „ameninţarea unei persoane sau a unui grup de persoane, prin intermediul unui sistem informatic (…)”, faptă prevăzută de articolul 6 indice 1 din OUG 31/2002, privind interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, scrie Agerpres.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Maia Morgenstern, managerul Teatrului Evreiesc de Stat din București, a depus plângere la poliție, după ce a primit un e-mail în care era amenințată cu moartea. Mesajul antisemit, făcut public de actriță pe contul ei de Facebook, sâmbătă, era semnat „din partea partidului AUR”, însă reprezentanţii Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) au transmis un comunicat în care vorbesc despre „o înscenare”.

CITEȘTE ȘI: Maia Morgenstern a primit un mesaj de amenințare cu moartea; Direcția de Investigații Criminale a început o anchetă

Tânăr cu afecțiuni psihice, cercetat de polițiști în cazul amenințărilor la adresa Maiei Morgenstern

Un tânăr, reținut 24 de ore în cazul amenințărilor cu moartea adresate actriței Maia Morgenstern

Maia Morgenstern, amintiri din copilărie: “Ce nu ştia mama, ştia tata”

Cum se menţine în formă Maia Morgenstern – FOTO

Foto: Facebook/ Maia Morgenstern