Billie Eilish este cea mai tânără cântăreață cap de afiș a Festivalului Glastonbury, ediția 2022

De: Nicoleta Lepădatu / 04.10.2021, 17:51
Billie Eilish este cea mai tânără cântăreață cap de afiș a Festivalului Glastonbury, ediția 2022

Cântăreața americană Billie Eilish se va afla printre artiştii care vor urca pe scena principală a Festivalului Glastonbury în 2022, devenind cea mai tânără cântăreaţă solo cap de afiş din istoria evenimentului, conform organizatorilor. Cântăreaţa va concerta pe scena principală de la Glastonbury, Pyramid Stage, pe 24 iunie 2022.

Vedeta în vârstă de 19 ani a scris pe contul său de Instagram despre participarea sa la Glastonbury după ce a publicat o fotografie în care apare putând un hanorac cu sigla festivalului, însoţită de mesajul ”2022”.

„Suntem cât se poate de fericiţi să vă anunţăm că nemaipomenita Billie Eilish este cap de afiş pe Pyramid vineri la următoarea ediţie a Glastonbury Festival, devenind cea mai tânără cântăreaţa solo cap de afiş din istoria noastră. Nici că se putea o revenire mai bună a festivalului şi de-abia aştept!”, a spus Emily Eavis, organizatoarea evenimentului.

Ediţia de anul acesta s-a desfăşurat sub forma unui concert livestream cu durata de cinci ore care a inclus concerte ale unor artişti precum Coldplay, Damon Albarn, Haim, Idles, Jorja Smith, Kano, Michael Kiwanuka, Wolf Alice şi DJ Honey Dijon. Anul trecut, festivalul ar fi trebuit să marcheze cea de-a 50-a aniversare, însă a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

Line-up-ul ediţiei din 2020 ar fi trebuit să includă artişti precum Kendrick Lamar, Taylor Swift, iar Sir Paul McCartney şi Diana Ross, urmau să cânte în segmentul Sunday Legends.

Billie Eilish a debutat la Glastonbury în 2019, când a concertat pe Other Stage, interpretând hituri precum ”Bad Guy” şi ”You Should See Me In A Crown”. Săptămâna trecută s-a numărat printre vedetele prezente pe covorul roşu la premiera celui mai recent film din franciza James Bond, ”No Time To Die”. Pelicula marchează ultima apariţie a lui Daniel Craig în rolul agentului 007, iar Eilish este interpreta temei muzicale a filmului.

Cântăreața a compus melodia împreună cu fratele său, Finneas O’Connell, precum şi în colaborare cu Hans Zimmer şi Johnny Marr.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Billie Eilish a sărit îmbrăcată în piscină la petrecerea de lansare a albumului “Happier Than Ever”