Billie Eilish, acuzată că a jignit comunitatea asiatică din SUA

De: Loredana Toma / 23.06.2021, 09:43
Billie Eilish, acuzată că a jignit comunitatea asiatică din SUA

Cântăreața Billie Eilish și-a cerut scuze public după ce un videoclip încărcat pe platforma de socializare online TikTok a prezentat-o imitând ofensator și jignind comunitatea asiatică din SUA. În videoclip, vechi de câțiva ani, printre altele, ea a folosit un termen considerat jignitor atunci când se face referire la o persoană din comunitatea asiatică din America.

În schimb, potrivit publicației britanice The Guardian, Billie Eilish spune că nu a știut că acel termen este ofensator și că regretă suferința provocată, explicând că avea 13 sau 14 ani atunci când a filmat clipul.

“Mă simt oripilată și extrem de jenată. Nu am știut sensul cuvântului, nu este un termen folosit de oamenii din cercul meu de prieteni sau de familie. Oricum, indiferent de faptul că am fost ignorantă și de circumstanțe, am rănit oameni și pentru asta îmi pare cel mai rău”, a scris artista pe pagina sa de Instagram.

Internauții au cerut ca Eilish să fie “eliminată”

Încă nu este clar cine a filmat clipul respectiv și nici contextul în care a fost făcut. Înregistrarea video a stârnit reacții diverse, de la fani care au cerut ca Billie Eilish să fie eliminată din social media la cei care s-au arătat profund dezamăgiți de comportamentul ei. Mulți au spus că, prin astfel de clipuri, Billie Eilish “alimentează și mai mult valul de ură împotriva comunității asiatice din SUA”.

“Nu doar că eu nu sunt așa, dar am și încercat să-mi folosesc platforma de socializare pentru a promova bunătatea, toleranța, egalitatea și dreptatea”, a scris Eilish. “Toți trebuie să avem conversații, să ascultăm și să învățăm. Sunteți toți auziți și iubiți. Eu vă iubesc pe toți. Vă mulțumesc pentru timpul acordat citirii acestui mesaj”, a încheiat artista, potrivit The Guardian.

CITEȘTE ȘI: Record pe Instagram: Billie Eilish s-a făcut blondă și, în 6 minute, a primit 1 milion de like-uri

Documentarul despre Billie Eilish “The World’s a Little Blurry” chiar arată o lume puțin “blurată” a artistei

Foto: Profimedia Images