Bob Wall, expert în arte marțiale, actor și cascador care a colaborat cu Bruce Lee și Chuck Norris, a murit

De: Nicoleta Lepădatu / 02.02.2022, 07:55
Bob Wall, expert în arte marțiale, actor și cascador care a colaborat cu Bruce Lee și Chuck Norris, a murit

Bob Wall, carismaticul expert în arte marțiale, actor și cascador care s-a luptat cu Bruce Lee în „The Way of the Dragon”, „Enter the Dragon” și „Game of Death”, a murit. Avea 82 de ani.

Wall a murit duminică la Los Angeles, a anunțat familia sa într-o declarație pentru publicația The Hollywood Reporter, dar a ales să nu dezvăluie cauza morții.

„El a fost un stâlp de putere și inspirație pentru toți cei care l-au întâlnit, iar spiritul și moștenirea lui strălucitoare nu vor fi uitate niciodată”, au scris ei. „Era un expert în arte marțiale strălucit, o sursă nesfârșită de glume, un orator talentat și un om pasionat a cărui dragoste și sprijin necondiționat au fost de neegalat.”

Bob Wall s-a antrenat ani de zile alături de bunul prieten Chuck Norris; s-au întâlnit pentru prima dată la mijlocul anilor 1960 și au fost parteneri de afaceri într-un lanț de ssăli de karate. Pe lângă „Way of the Dragon” (1972), au apărut împreună în „Code of Silence” (1985), „Invasion USA” (1985), „Firewalker” (1986), „Hero and the Terror” (1988), „Sidekicks” (1992) și în episoadele din „Walker, Texas Ranger”.

Născut pe 22 august 1939, în San Jose, California, Wall a spus că tatăl său, Ray, era alcoolic. „M-a bătut des, nu mi-a oferit dragoste, dar bătăile crunte m-au întărit și știu că cu siguranță nu aș fi eu fără acestea”, a scris el pe site-ul său în 2016.

A plecat de acasă la 13 ani, dar s-a întors trei ani mai târziu și „l-a bătut foarte rău pe [tatăl său]; nu a abuzat niciodată pe nimeni din familie după aceea”, i-a spus el cascadorului Bruce Willow într-un interviu din 2020.

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: Moses J. Moseley, cunoscut pentru rolul din „The Walking Dead”, a murit. Actorul avea 31 de ani

Howard Hesseman, actor prolific și vedeta serialului „WKRP in Cincinnati”, a murit la 81 de ani

Starul francez Gaspard Ulliel a murit la 37 de ani, după un accident la schi