Howard Hesseman, actor prolific și vedeta serialului „WKRP in Cincinnati”, a murit la 81 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 31.01.2022, 08:16
Howard Hesseman, actor prolific și vedeta serialului „WKRP in Cincinnati”, a murit la 81 de ani

Howard Hesseman, actor prolific de televiziune care a devenit extrem de îndrăgit datorită rolurilor sale din sitcomurile „WKRP in Cincinnati” și „Head of the Class”, a murit sâmbătă, la Cedars-Sinai Medical Center, Los Angeles, din cauza complicațiilor de la o intervenție chirurgicală la colon pe care o suferise în vară. Avea 81 de ani.

Moartea lui Howard Hesseman a fost confirmată pentru publicația Variety de către agentul său Robbie Kass.

„Howard a fost un talent revoluționar și un prieten de o viață a cărui bunătate și generozitate au fost egalate de influența și admirația sa față de generații de actori și comedie de improvizație din întreaga lume”, a declarat Kass.

Născut în Liban, pe 27 februarie 1940, Hesseman a devenit un favorit al publicului pe măsură ce devenea cunoscut în lumea divertismentului la sfârșitul anilor 1960. În 1965, s-a alăturat trupei de comedie de improvizație The Committee din San Francisco, fiind membru al acesteia timp de 10 ani. Hesseman și-a continuat cariera în divertisment ca DJ de radio, devenind cunoscut sub numele de „Don Sturdy” și a început să apară în roluri mici ca invitat în „The Andy Griffith Show”, „Dragnet 1967”, „Soap” și „Sanford and Son”.

Cu părul lung și mustața inconfundabilă, Hesseman a avut cel mai emblematic rol jucând-ul pe DJ-ul radio Dr. Johnny Fever în sitcomul CBS „WKRP in Cincinnati”. Hesseman a câștigat două nominalizări la Emmy pentru rolul său din „WKRP”, care a fost difuzată pe CBS din 1978 până în 1982.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: A murit starul rock Meat Loaf, autorul hitului „I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That)”

Starul francez Gaspard Ulliel a murit la 37 de ani, după un accident la schi

Yvette Mimieux, vedeta a unor filme precum ”The Black Hole” și ”The Time Machine”, a murit la 80 de ani