Yvette Mimieux, vedeta a unor filme precum ”The Black Hole” și ”The Time Machine”, a murit la 80 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 19.01.2022, 06:46
Yvette Mimieux, vedeta a unor filme precum ”The Black Hole” și ”The Time Machine”, a murit la 80 de ani

Actrița Yvette Mimieux, care a jucat în filme precum „Where the Boys Are”, „The Time Machine”, „Light in the Piazza”, „Toys in the Attic”, „Dark of the Sun” și „The Picasso Summer”, a murit marți la vârsta de 80 de ani.

Frumoasa blondă Mimieux a jucat în majoritatea filmelor în anii 1960, dar a fost și printre vedetele filmului științifico-fantastic Disney din 1979 „The Black Hole”.

Printre filmele pe care Mimieux le-a făcut în 1960 s-au numărat producția MGM „Where the Boys Are”, în care patru colegi, inclusiv Melanie, personajul interpretat de Mimieux, merg la Fort Lauderdale pentru vacanța de primăvară în căutarea distracției și a băiatului „potrivit”, și adaptarea lui George Pal după HG. ”The Time Machine” al lui Wells, cu Rod Taylor în rol principal și cu Mimieux jucând-o pe Weena, iubita lui Taylor, care trăiește printre Eloi, o rasă pașnică din anul 802.701.

În 1962, ea a apărut în patru filme, inclusiv în dezastrul critic și comercial cu buget mare „The Four Horsemen of the Apocalypse” și „The Wonderful World of the Brothers Grimm”, în care a interpretat-o pe Prințesa.

În clasicul „Light in the Piazza” (transformat ulterior într-un musical care s-a jucat în cele din urmă pe Broadway în 2005), Mimieux a avut provocarea interesantă de a o interpreta pe frumoasa și fermecătoarea Clara, care are un handicap mintal ca urmare a unui accident din copilărie.

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: Allan Ackerman ( „Life With Judy Garland: Me and My Shadows”) a murit. Regizorul avea 77 de ani

Bob Saget, vedeta serialului „Full House”, a murit la 65 de ani

Legendarul actor Sidney Poitier a murit, la 94 de ani