Bono își lansează memoriile, pornind de la 40 de piese cheie din discografia U2

De: Ana Obretin / 11.05.2022, 14:38
Bono își lansează memoriile, pornind de la 40 de piese cheie din discografia U2

Liderul trupei U2, Bono, și-a anunțat debutul în lumea literaturii, programând lansarea, în noiembrie, a volumului său de memorii „Surrender: 40 Songs, One Story”.

Volumul de 576 de pagini urmează să fie lansat pe 1 noiembrie la editura Alfred A. Knopf și, după cum sugerează titlul său, va explora originile a 40 de melodii cheie din discografia U2. Fiecare capitol este intitulat după cântecul pe care îl prezintă, cu povestea vieții lui Bono țesută de-a lungul cărții.

CITEȘTE ȘI: U2: Lui Bono nu-i place numele trupei; iar majoritatea pieselor lor sunt „penibile”

Un serial despre trupa irlandeză U2 este dezvoltat de J.J. Abrams pentru Netflix

10 filme biografice cu muzicieni (Video)

După cum notează un comunicat de presă, „Surrender” nu va detalia doar întreaga călătorie muzicală a lui Bono, ci și momentele critice din viața lui, care l-au influențat. Cuprinde totul, „de la primele zile în care a crescut, în Dublin, inclusiv pierderea bruscă a mamei sale, la vârsta de 14 ani, până la călătoria puțin probabilă a lui U2 de a deveni una dintre cele mai influente trupe rock din lume, până la cei 20 de ani de activism dedicat luptei împotriva SIDA și sărăciei extreme”.

Pentru a marca împlinirea a 62 de ani, marți, Bono a împărtășit detalii despre cartea sa sub forma unei animații narate. Este o lectură a capitolului „Out of Control”, care detaliază geneza piesei inspirate de Ramones care a fost lansată în 1979. 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de U2 (@u2)

Weekendul trecut, Bono și The Edge, colegul său de trupă, au cântat într-o stație de metrou din Kiev, care servește drept adăpost împotriva bombelor, arătându-și sprijinul față de ucrainenii care încearcă să se apere de invazia rusă.

Pe de altă parte, un serial TV despre trupa U2 este în prezent dezvoltat de J.J. Abrams, pentru Netflix. 

CITEȘTE ȘI: U2 a lansat un cântec inedit, ”Your Song Saved My Life”, compus special pentru animaţia ”Sing 2”

Foto: Profimedia Images