Un serial despre trupa irlandeză U2 este dezvoltat de J.J. Abrams pentru Netflix

De: Ana Obretin / 19.03.2022, 10:34
Un serial despre trupa irlandeză U2 este dezvoltat de J.J. Abrams pentru Netflix

Netflix a făcut echipă cu cineastul J.J. Abrams și compania sa de producție, Bad Robot Productions, pentru a dezvolta un serial despre legendara trupă rock U2.

Show-ul, care nu are deocamdată un titlu oficial, este în fazele incipiente de dezvoltare și va fi scris de Anthony McCarten. Scenaristul nominalizat la Oscar își va marca întoarcerea în lumea filmelor biografice despre muzicieni cu seria despre U2, după „Bohemian Rhapsody”, din 2018, care s-a concentrat pe solistul Queen Freddie Mercury (Rami Malek).

CITEȘTE ȘI: U2: Lui Bono nu-i place numele trupei; iar majoritatea pieselor lor sunt „penibile”

U2 anunță ediția aniversară a albumului „Achtung Baby”, lansat în urmă cu 30 de ani

Detaliile despre implicarea grupului U2 sunt ținute secrete. Surse spun că acesta va fi implicat și va aproba proiectul. Detaliile despre scenariu sunt, de asemenea, ținute secrete deocamdată, potrivit The Hollywood Reporter.

Reprezentanții Netflix, Warner Bros. și Bad Robot au refuzat să comenteze informațiile.

Serialul despre U2, pe fondul unei popularități în creștere a filmelor despre personalități muzicale

În ultimii ani, în afară de „Bohemian Rhapsody”, de Bryan Singer și Dexter Fletcher, a mai fost lansat „Rocketman”, despre Elton John, ]n 2019. De asemenea, urmează să fie lansat curând filmul despre Elvis Presley al lui Baz Luhrmann, cu Austin Butler și Tom Hanks. Pe de altă partă, în prezent, se caută o actriță care să joace rolul simbolului pop Madonna, într-un film pe care aceasta l-a coscris și îl va regiza. Un film biografic despre Bob Marley este, de asemenea, în lucru.

U2 – condus de Bono și care îi mai include pe chitaristul The Edge, basistul Adam Clayton și bateristul Larry Mullen Jr. – a fost format în 1976 în Dublin, Irlanda, și a lansat 14 albume de studio. Formația frecvent angajată politic a vândut peste 170 de milioane de discuri în întreaga lume, a primit 22 de premii Grammy, a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2005. Cu albume printre care „The Joshua Tree”, „Rattle and Hum”, „Achtung Baby” și, mai recent, „Songs of Innocence” și „Songs of Experience”, grupul s-a clasat pe locul 22 pe lista Rolling Stone, din 2010. a celor mai buni artiști din istorie.

CITEȘTE: U2 a lansat un cântec inedit, ”Your Song Saved My Life”, compus special pentru animaţia ”Sing 2”

U2 și Martin Garrix lansează imnul Euro 2020, “We Are The People We’ve Been Waiting”

Foto: Profimedia Images