Bruce Willis în 10 roluri memorabile (VIDEO)

De: Ana Obretin / 31.03.2022, 15:09
Bruce Willis în 10 roluri memorabile (VIDEO)

Bruce Willis, a cărui carieră a durat mai bine de 40 de ani, se retrage din actorie. Vestea a fost distribuită pe rețelele de socializare online de familia starului. Motivul este unul trist, actorul a fost diagnosticat cu afazie, o tulburare cognitivă care afectează capacitatea de a comunica.

Vestea a declanșat un val de apreciere reînnoită pentru munca uneia dintre cele mai mari vedete ale culturii pop de la Hollywood.

CITEȘTE ȘI: Decăderea lui Bruce Willis: De la cel mai bine plătit actor la star de filme pe DVD

Zmeura de Aur: Bruce Willis va avea o categorie proprie la ediția din 2022, pentru 8 roluri într-un singur an

Iată mai jos 10 roluri care au contribuit la definirea carierei, adesea strălucitoare, a lui Bruce Willis:

„Maddie și David/ Moonlighting” (1985-1989)

Rolul detectivului privat David Addison l-a propulsat pe Bruce Willis în liga starurilor de la Hollywood. Rolul i-a adus un premiu Primetime Emmy și un Glob de Aur.

„Greu de ucis/ Die Hard” (1988)

Unul dintre cele mai bune filme de acțiune, nominalizat la patru premii Oscar, „Die Hard” i-a consolidat statutul de star și a generat o franciză.

„Pulp Fiction” (1994)

Rolul pugilistului Butch Coolidge a fost unul de mici dimensiuni, dar memorabil. Însă replica finală, „Zed e mort, dragă”, a devenit una celebră.

„Al șaselea simț/ The Sixth Sense” (1999)

Unul dintre filmele cu unele dintre cele mai bune întorsături de situații din istorie. Nominalizată la șase premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, drama psihologică include una dintre cele mai bune performanțe actoricești ale lui Bruce Willis, cunoscut până la acel moment mai degrabă pentru roluri în pelicule de acțiune sau comedie.

„Prietenii tăi/ Friends” (2000)

Invitat special în cel de-al șaselea sezon al sitcomului, Willis a fost aici Paul Stevens, tatăl unei tinere cu care se întâlnește Ross (David Schwimmer). Totul culminează cu o scenă fantastică în care Willis cântă „Love Machine”. Willis a primit un Primetime Emmy pentru acest rol și este considerat unul dintre cei mai buni invitați speciali din sitcom.

„Indestructibilul/ Unbreakable” (2000)

A doua colaborare cu regizorul  M. Night Shyamalan, după „The Sixth Sense”, Bruce Willis este unicul supraviețuitor al unui accident. În timp ce se luptă cu temeri și probleme în viața personală, află că are un dar unic.

„Cât îmi dai ca să te împușc/ The Whole Nine Yards” (2000)

Filmul și continuarea sa sunt un exemplu excelent al versatilității lui Bruce Willis ca actor de comedie și filme de acțiune. În film, Willis este „Jimmy the Tulip” Tudeski, un ucigaș plătit care lucrează pentru mafie. Replicile sarcastice ale personajului său stârnesc în continuare râsul fanilor.

„Looper: Asasin în viitor/ Looper” (2012)

Willis a continuat să joace în filme de acțiune până la retragere, dar momentul de vârf al carierei a fost în anii 2000, cu roluri în „RED”, „The Expendables” și continuări ale lor. Dar criticii spun că cel mai bun film al perioadei este „Looper”, unde joacă rolul unui asasin plătit trimis înapoi din viitor pentru a-și ucide propriul eu mai tânăr. 

„Aventuri sub clar de lună/ Moonrise Kingdom” (2012)

2012 a fost un an bun pentru Willis, pentru că și-a demonstrat din nou și abilitățile de actor de comedie cu rolul din filmul lui Wes Anderson. Pentru partitura căpitanului de poliție Sharp, Willis a fost nominalizat la premiul Indie Spirit.

CITEȘTE ȘI:  5 actori mari a căror carieră a intrat în declin spre bătrânețe

Foto: Profimedia Images