I-a refuzat avansurile sexuale: Cadoul terifiant primit de fiica unei actrițe de la legendarul Alfred Hitchcock

De: Adrian Popa / 29.06.2022, 12:02

Melanie Griffith a primit, pe când era copil, un cadou terifiant de la controversatul regizor de filme horror Alfred Hitchcock. Incidentul a fost povestit de fiica actriței, Dakota Johnson, într-o discuție pe care a avut-o cu publicația Vanity Fair.

Johnson a vorbit despre relația traumatică dintre bunica ei, Tippi Hedren, și influentul regizor. Aparent, Hitchcock i-a distrus cariera actriței care a apărut în cunoscutele lui filme „The Birds” și „Marnie”.

„Ce s-a întâmplat cu bunica mea a fost oribil deoarece Hitchcock era un tiran”, a declarat Johnson. „A fost talentat și prolific – și important pentru artă – dar puterea poate otrăvi oamenii”, a continuat ea.

La un moment dat, de Cărciun, Griffith, fiica lui Hedren, a primit cadou de la regizor un mic sicriu în care se afla replica în miniatură a mamei ei. Incidentul a fost confirmat de Griffith la emisiunea lui Jimmy Kimmel. „Vă puteți imagina efectul psihologic? Hitchcock era foarte ciudat”, a spus ea.

Hitchcock ar fi dezvoltat o obsesie pentru Hedren

Relația dintre Hedren și regizor, care ar fi dezvoltat o obsesie pentru actriță, a fost prezentată în filmul „The Girl”, realizat de HBO în 2012. Deoarece ar fi refuzat să se culce cu el, influentul Hitchcock s-a asigurat că Hedren nu va mai primi roluri, iar cariera ei a fost distrusă.

În 2016, Hedren a declarat că a fost agresată sexual de marele regizor de mai multe ori. „Hitchcock și-a pus mâinile pe mine. A fost un gest sexual, pervers. Cu cât am luptat mai tare, cu atât a devenit mai agresiv”, a vorbit actrița despre un incident petrecut la filmările pentru „Marnie”. Cu altă ocazie, regizorul a sărutat-o forțat pe Hedren într-o limuzină.

Dakota Johnson a declarat că bunica ei le-a încurajat pe ea și pe Melanie Griffith să se apere și să vorbească despre abuzurile care se petrec în industria filmului.

Foto: Profimedia Images