Cannes 2021: Scurtmetrajul „Prin oraş circulă scurte poveşti de dragoste”, premiat la Cinéfondation

De: Ana Obretin / 16.07.2021, 11:30
Cannes 2021: Scurtmetrajul

Scurtmetrajul românesc „Prin oraş circulă scurte poveşti de dragoste”, de Carina-Gabriela Daşoveanu, a primit premiul al treilea în secţiunea Cinéfondation din cadrul Festivalului de Film de la Cannes.

Competiția Cinéfondation este dedicată școlilor de film, iar, anul acesta, s-a aflat la a 24-a ediţie. 17 scurtmetraje, live-action şi animate, au fost în competiție pentru trofeele acordate în cadrul acestei secțiuni a Festivalului de pe Croazetă.

România a fost reprezentată de „Prin oraş circulă scurte poveşti de dragoste”, de Carina-Gabriela Daşoveanu, studentă la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Din distribuţie fac parte Andi Vasluianu şi Ilinca Hărnuţ, potrivit news.ro. Filmul spune povestea unei femei taximetrist în vârstă de 36 de ani, care încearcă să îşi salveze căsnicia cu Dani, un pescar amator. Premiul este în valoare de 7.500 de euro.

Premiul întâi, în valoare de 15.ooo de euro, al secțiunii Cinéfondation a fost acordat scurtmetrajului „The Salamander Child”, regizat de belgianul Theo Degen.

Anul trecut, scurtmetrajul românesc „Contraindicaţii”, de Lucia Chicoş, a primit tot premiul al treilea în secţiunea Cinéfondation.

Cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes a debutat pe 6 iulie și se va încheia sâmbătă, cu gala de premiere.

CITEȘTE ȘI: Cannes 2021: Catherine Deneuve ovaționată pentru întoarcerea la festival

EC_Special va avea peste 100 de artiști pe afișul festivalului

Festivalul de la Locarno: „Caricaturana”, de Radu Jude, în competiţia Pardi di domani

Foto: Profimedia Images