Cannes 2022: Tom Cruise va fi omagiat pentru întreaga carieră

De: Nicoleta Lepădatu / 01.04.2022, 18:39
Cannes 2022: Tom Cruise va fi omagiat pentru întreaga carieră

Cannes 2022: cea de-a 75-a ediţie a festivalului va avea pe lista de evenimente un omagiu special adus lui Tom Cruise pentru întreaga sa carieră, cu prilejul aniversării a 30 de ani de la singura sa prezenţă la această competiție și cu ocazia prezentării, în premieră mondială, a noului său film „Top Gun: Maverick”

Omagiul va avea loc pe 18 mai, exact la trei decenii distanță de la prezentarea la Cannes a filmului „Far and Away”, în care a jucat starul american sub bagheta regizorului Ron Howard, conform organizatorilor festivalului.

La aceeaşi dată, în anul 1992, Tom Cruise i-a înmânat trofeul Palme d’ Or realizatorului danez Bille August, pentru filmul său „The Best Intentions”.

Cu prilejul acestui eveniment, actorul american va avea o conversaţie pe scenă cu jurnalistul Didier Allouoch.

În cursul serii Tom Cruise va asista la prezentarea în premieră mondială a noului său „Top Gun: Maverick”, un sequel al legendarului film „Top Gun” (1986) care va fi lansat pe marile ecran din Franţa pe 25 mai, cu două zile înainte de premiera din SUA.

În noua producţie, Tom Cruise, acum în vârstă de 59 de ani, îşi va relua rolul pilotului Pete „Maverick” Mitchell, pe care l-a jucat în filmul original din 1986, alături de Val Kilmer.

Cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 17- 28 mai.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: „Top Gun: Maverick”, cu Tom Cruise, va fi proiectat la Cannes