Cea mai valoroasă descoperire făcută până acum la „American Pickers”

De: Adrian Popa / 06.09.2021, 14:46

„American Pickers” este, în ciuda controverselor recente, una dintre emisiunile de mare succes de pe canalul History. În cadrul show-ului, vedetele călătoresc prin America pentru a descoperi obiecte valoroase, abandonate în hambare, depozite și chiar sub cerul liber.

Deși vedetele History Mike Wolfe, Danielle Colby și Frank Fritz au făcut mai multe descoperiri valoroase, una este remarcabilă, prin suma plătită. Momentul a fost prezentat în episodul „The $90,000 Question” (trad. – „Întrebarea de 90.000 de dolari”) din sezonul 17.

Motocicletă Ace restaurată (Foto: Wikimedia)

Cei doi căutători de comori au dat peste o motocicletă foarte rară, construită în anii 1920. Vehiculul, aflat într-o stare avansată de degradare, a fost găsit într-un hambar care îi aparținuse tatălui proprietarului. Este un model produs, în ediție limitată, de compania (defunctă) Ace Motor Corporation. Gazdele „American Pickers” au plătit 45.000 de dolari pe motocicletă, care este una dintre cele mai rare din lume.

Comoara de la „American Pickers”, greu de recondiționat

Marca Ace, din Philadelphia, a existat doar câțiva ani, iar în 1924 a dispărut după ce a fost cumpărată de compania Indian Motorcycle.

Proprietarul nu a vrut să vândă doar modelul Ace Motor Corporation, ci și celelalte motociclete vechi care se găseau alături de acesta. Așa că cei doi au ajuns să plătească, în ziua respectivă, în total 90.000 de dolari pe obiectele respective, ce mai mare sumă dată într-un episod până acum.

Motocicleta Ace cumpărată de Wolfe și Fritz va fi greu de readus în stare de funcționare, dacă acest lucru nu s-a întâmplat cumva deja. Din motor lipseau piese importante, iar acestea se găsesc greu deoarece au fost produse puține unități.

Sursa: Outsider.com

CITEȘTE ȘI:

Greșeala de 2 milioane de dolari făcută de Rick Harrison de la „Așii Amanetului”

Ce s-a întâmplat cu Frank Fritz de la „American Pickers”? Declarația surprinzătoară făcută de Mike Wolfe