Cel puțin 8 morți și 300 de răniți la festivalul Astroworld organizat de Travis Scott (VIDEO)

De: Ana Obretin / 06.11.2021, 11:02
Cel puțin 8 morți și 300 de răniți la festivalul Astroworld organizat de Travis Scott (VIDEO)

Cel puțin opt persoane au murit și mai mult de 300 au fost rănite în timpul unei busculade, la Festivalul Astroworld organizat de Travis Scott, vineri seară, în Houston.

Șeful Departamentului de Pompieri din Houston, Samuel Peña, a confirmat informația în timpul unei conferințe de presă, descriind incidentul drept „o noapte tragică” pentru oraș. El a estimat publicul la 50.000 de persoane și a spus că problemele au început să apară la scurt timp după ora locală 21.00. Mulțimea a început să împingă spre partea din față a scenei și asta a provocat panică, iar unii spectatori au fost răniți. Oamenii au început să cadă și să-și piardă cunoștința, ceea ce a alimentat sentimentul de panică, a spus Peña. El a spus că, la ora 21.38, a fost declanșat codul pentru incidente cu „victime în masă”, iar, la scurt timp, echipa sa a transportat 17 pacienți la spital, dintre care 11 erau în stop cardiac la acel moment, scrie The Hollywood Reporter.

Organizatorii Astroworld au avut amenajat un cort medical la fața locului, dar Peña a spus că personalul evenimentului „a fost rapid copleșit” de situație, ceea ce a determinat echipa sa să intervină și să trimită până la 50 de unități de salvare la fața locului.

Videoclipurile distribuite pe rețelele de socializare online arată scene de haos. Un clip îl arată pe Scott aflat încă pe scenă, cântând, în timp ce câțiva fani încercau să informeze agenții de securitate cu privire la urgență.

Programul festivalului de vineri a prezentat artiști precum SZA, Master P, Yves Tumor, Toro y Moi, Roddy Rich, Lil Baby și Scott, care era programat să încheie seara. Acesta a adus un oaspete surpriză, pe Drake.

Peña a spus că ancheta va continua în timp ce se încearcă să se identifice victimele.

Evenimentul din acest an a marcat a treia ediție Astroworld organizată de Scott. Potrivit organizatorilor, ediția din 2021 a fost extinsă la două zile, din cauza cererii mari de bilete. Evenimentul sold-out este unul dintre cele mai mari organizate de oraș.

CITEȘTE ȘI: Top 500: Cele mai utilizate parole pe internet

Incidentul Jackson-Timberlake de la Super Bowl, subiect de documentar

Foto: Profimedia Images