Drake a stabilit noi recorduri pe Apple și Spotify cu noul album, „Certified Lover Boy”

De: Ana Obretin / 06.09.2021, 11:13
Drake a stabilit noi recorduri pe Apple și Spotify cu noul album,

Drake a stabilit, cu noul său album, „Certified Lover Boy”, lansat pe 3 septembrie, noi recorduri pe platformele de streaming Apple și Spotify.

Astfel, Drake a stabilit un nou record pentru cel mai difuzat artist într-o perioadă de 24 de ore pe Apple Music. Recordul anterior fusese marcat doar de câteva zile de Kanye West, cu cel mai recent album al său, „Donda”. De asemenea, Drake și-a doborât propriul record pe Apple Music, cu cel mai bun debut al unui material discografic. Recordul anterior a fost stabilit de albumul său lansat în 2018, „Scorpion”, care a debutat cu 170 de milioane de streaming-uri, scrie Variety.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Apple Music (@applemusic)

De cealaltă parte, pe Spotify, „Certified Lover Boy” a devenit cel mai difuzat album de pe platformă într-o singură zi, învingând materialul discografic anterior al lui Drake, „Scorpion”, cu 132 de milioane de audiții în streaming. În ianuarie, Drake a devenit primul artist din istorie care a stabilit recordul de 50 de miliarde de accesări pe platforma Spotify,  depășindu-i pe Bad Bunny și Ed Sheeran.

„Certified Lover Boy” a fost lansat după mai multe amânări, din cauza unor probleme de sănătate ale lui Drake. Coperta albumului, cu 16 emoji-uri simbolizând femei însărcinate pe un fundal alb, creată de Damien Hirst, a devenit virală pe rețelele de socializare online. 

Albumul de 86 de minute include colaborări cu 15 artiști invitați, inclusiv Jay-Z, Travis Scott, Future, Young Thug, Kid Cudi, Lil Baby etc. 

CITEȘTE ȘI: Spotify: Olivia Rodrigo, lider în topul celor mai ascultate piese ale verii

Drake, primul artist din istorie cu trei piese care debutează direct pe primele poziții în Billboard’s Hot 100

FotoȘ Profimedia Images