Rapperul Drake va primi premiul pentru artistul deceniului din partea Billboard

De: Loredana Toma / 13.05.2021, 08:46
Rapperul Drake va primi premiul pentru artistul deceniului din partea Billboard

Rapperul Drake va primi trofeul Billboard pentru artistul deceniului, care recompensează zece ani de locuri fruntașe în topurile muzicale. Încă de la debutul său, Drake a doborât record după record, iar acum este marele câștigător al Billboard’s Top Artists din 2010 până în prezent.

Ediția din 2021 a galei Billboard Music Awards va avea loc pe 23 mai și va fi găzduită de Nick Jonas. Anterior, Billboard a dezvăluit mai multe topuri muzicale de sfârșit de deceniu, cu cei mai buni artiști ai genurilor muzicale country, rock, R&B/hip-hop, latin, christian, gospel, dance/electronic, iar Drake primește trofeul după ce a avut numeroase piese și albume în clasamentele Hot 100 și 200 albums, precum și în baza datelor de pe rețelele de socializare online și veniturilor din turnee.

Drake a pornit cu dreptul în topuri, prin albumul de debut “Thank Me Later”

Drake a intrat pentru prima oară în clasamentele Billboard în 2009  și, de atunci, s-a clasat de nouă ori pe prima poziție în Top 200, începând cu materialul de debut din 2010, “Thank Me Later”. De asemenea, s-a clasat de șase ori pe prima poziție în Hot 100, având un total de 232 de intrări generale în topurile Billboard. 

Artistul deține titlul pentru cele mai multe premii Billboard Music, 27 la număr, după ce, în 2019, a plecat acasă cu 12 trofee.

Anul acesta, Drake este finalist la șapte categorii de premii, inclusiv pentru cel mai bun artist. Anul acesta, pe lista finaliștilor se mai află The Weeknd, Taylor Swift, Bruno Mars, Rihanna, printre alții.

Lista completă a finaliștilor se găsește aici.

Gala Billboard Music Awards 2021 va avea loc la Microsoft Theatre din Hollywood și va fi difuzată de NBC. 

CITEȘTE ȘI: „Montero (Call Me by Your Name)”, semnat Lil Nas X, pe locul 1 în Billboard Hot 100

Cardi B scrie istorie ca prima artistă rap cu cinci piese pe primul loc în Billboard Hot 100

Pink primește Icon Award la gala premiilor Billboard 2021

Foto: Profimedia Images