Chris Van Dusen, creatorul „Bridgerton”: Sezonul al doilea este „emoționant, sexy, scandalos”

De: Ana Obretin / 23.03.2022, 13:01
Chris Van Dusen, creatorul

Serialul de succes „Bridgerton”, produs de Netflix, revine pe micile ecrane vineri, cu mai multe baluri strălucitoare, relații romantice și, bineînțeles, o mulțime de bârfe care aprind înalta societate a Londrei din perioada Regenței.

Bazat pe cărțile Juliei Quinn, sezonul al doilea al dramei de epocă se concentrează pe cel mai mare dintre frații Bridgerton, Lord Anthony Bridgerton, interpretat de Jonathan Bailey, care își caută o soție. Atenția lui se îndreaptă către debutanta Edwina Sharma, interpretată de Charithra Chandran, proaspăt sosită din India cu familia ei. Cu toate acestea, sora ei mai mare, Kate (Simone Ashley), nu este impresionată de abordarea pragmatică și lipsită de dragoste a lui Anthony în ceea ce privește „piața” căsătoriilor, ceea ce ]i aduce rapid pe cei doi ]n conflict.

CITEȘTE ȘI: Cum a confundat Ashton Kutcher serialul “Bridgerton” cu un film porno

“Bridgerton” a devenit cel mai vizionat serial original Netflix

Sezonul al doilea „Bridgerton”, „o călătorie nebunească”

“Fanii ar trebui să se aștepte la o călătorie foarte foarte nebunească în acest sezon. Am muncit din greu să aducem tot ceea ce fanii au îndrăgit în primul sezon în sezonul al doilea și cred că am reușit. Și este uimitor, emoționant, romantic și sexy și scandalos”, a declarat  Chris Van Dusen, creator și showrunner, la o conferință de presă online, la care a fost invitat și Apropo.

Primul sezon al serialului „Bridgerton”, care a devenit un fenomen global la lansarea sa, la sfârșitul anului 2020, s-a concentrat pe relația dintre Daphne Bridgerton și Simon Basset și a prezentat o mulțime de scene intime. În cel de-al doilea sezon, intensitatea scenelor de acest tip a fost redusă. Întrebat de ce s-a ajuns la această decizie, Van Dusen a declarat în aceeași conferință de presă: “Nu am mizat niciodată pe cantitate. Abordarea noastră a scenelor intime din show este aceeași din primul sezon, respectiv că folosim scenele intime pentru a spune o poveste sau pentru a dezvolta o poveste. Nu am filmat niciodată o scenă de sex doar de dragul de a o face. Și nu cred că vom face asta niciodată. Totul servește unui scop mai amplu. Și este o poveste diferită sezonul acesta, sunt personaje diferite”.

Intimitatea creată între Kate și Anthony este redată într-un mod mai subtil:„Sunt o mulțime de priviri încordate și încărcate aruncate prin cameră și zgârieturi de degete și atingeri cu mâinile”, a mai spus Van Dusen.

Jonathan Bailey a avut propria porție de scene de sex în primul sezon, în care personajul său a avut o relație cu Siena Rosso (Sabrina Bartlett). Și, deși personajul său s-ar putea să nu mai aibă parte de acest lucru în sezonul secund, imagini publicate deja de pe platouri îl arată pe Anthony având propriul său moment „Mr Darcy” (personaj din „Mândrie și prejudecată”).

Sezonul al doilea, de la „diferit” la „montagne russe”

“Încărcat”, “montagne russe”, “climax”, “instabilitate”, “dinastie”, “dorință profundă”, “diferit”, “neastâmpăr”, “intens”, sunt cuvintele cu care actorii invitați la conferința de presă, printre care s-au numărat Bailey, Ashley, Chandran, Polly Walker, Golda Rosheuvel, au descris cel de-al doilea sezon al serialului.

Partea a doua dezvoltă și poveștile celorlalți frați Bridgerton – Benedict, ca artist și pictor aspirant, și Colin, care se întoarce din călătoriile sale, entuziasmat să demonstreze că s-a maturizat. În tot acest timp, Eloise, care își face și debutul, este din ce în ce mai interesată de cărțile ei, de mișcarea feministă și de Lady Whistledown, autoarea misterioasă a rubricilor de bârfe.

În Grosvenor Square, familia Featherington trebuie să-l întâmpine pe cel mai nou moștenitor al proprietății lor, în timp ce Penelope (Nicola Coughlan) continuă să navigheze prin mulțime, păstrând în același timp cel mai profund secret față de oamenii cei mai apropiați.

Vezi trailerul celui de-al doilea sezon „Bridgerton” mai jos:

„Bridgerton” a fost lăudat și pentru distribuția sa diversificată

„Nu știu dacă încercăm să spargem un tipar sau altceva”, a spus producătorul executiv Shonda Rhimes la premiera sezonului al doilea, care a avut loc la Londra, marți. „Încercăm doar să ne asigurăm că toată lumea este inclusă”, a mai spus aceasta.

Din distribuția serialului mai fac parte Adjoa Andoh (Lady Danbury), Lorraine Ashbourne (Mrs. Varley), Harriet Cains (Philipa Featherington), Bessie Carter (Prudence Featherington), Shelley Conn (Mary Sharma), Nicola Coughlan (Penelope Featherington), Phoebe Dynevor (Daphne Basset), Ruth Gemmell (Violet Bridgerton), Florence Hunt (Hyacinth Bridgerton), Martins Imhangbe (Will Mondrich), Claudia Jessie (Eloise), Calam Lynch (Theo Sharpe), Luke Newton (Colin Bridgerton), Golda Rosheuvel (Queen Charlotte), Luke Thompson (Benedict), Will Tilston (Gregory Bridgerton), Polly Walker (Portia Featherington), Rupert Young (Jack), precum și Julie Andrews, care dă glas personajului Lady Whistledown.  

Serialul este produs executiv de Shonda Rhimes, Betsy Beers și Chris Van Dusen.

CITEȘTE ȘI: Un spin off „Bridgerton”, despre regina Charlotte, a fost comandat de Netflix

Regé-Jean Page: Salariul pe care l-a refuzat pentru a juca în sezonul al doilea al „Bridgerton”

Foto: Netflix