Christoph Waltz îl va juca pe legendarul regizor Billy Wilder într-un film de Stephen Frears

De: Ana Obretin / 06.06.2022, 15:14
Christoph Waltz îl va juca pe legendarul regizor Billy Wilder într-un film de Stephen Frears

Actorul Christoph Waltz, dublu premiat cu Oscar, va juca unul dintre simbolurile Epocii de Aur de la Hollywood, în „Billy Wilder and Me”, un film de Stephen Frears.

Proiectul a fost anunțat de legendarul producător Jeremy Thomas și se va baza pe o populară carte din 2020 a lui Jonathan Coe, „Mr Wilder and Me”, adaptată de Christopher Hampton. O poveste parțial despre maturitate, parțial despre portretul regizorului Billy Wilder, premiat cu șase trofee Oscar, filmul are loc în vara anului 1977, când o tânără începe să lucreze pentru cineast și pentru scenaristul său Iz Diamond. Acțiunea are loc pe o insulă grecească, în timpul filmărilor pentru „Fedora”.

CITEȘTE ȘI: Christoph Waltz va juca în serialul Amazon „The Consultant”

Top 3: Interpretări extraordinare de roluri de băieți răi sau ticăloși în filme

Frears face echipă cu scenaristul de două ori premiat cu Oscar Hampton, aceasta fiind a treia lor colaborare, după „Dangerous Liaisons” și „Cheri”. Pe de altă parte, Thomas și Frears au făcut împreună un road movie cult, „The Hit”, în 1984.

Productia va incepe în primăvara lui 2023, în Grecia, Munchen si Paris. Restul distribuției va fi anunțat în curând, potrivit The Hollywood Reporter.

Christopher Hampton a spus: „De la prima noastră întâlnire, la Los Angeles, la începutul anilor 1980, Billy Wilder a fost extrem de amabil și încurajator cu mine. Minunatul roman al lui Jonathan Coe a oferit ocazia perfectă de a-mi exprima recunoștința și admirația pentru unul dintre giganții de necontestat ai istoriei cinematografiei”. 

Scenarist și regizor, Billy Wilder este cunoscut pentru filme ca „Șapte ani de căsnicie”, „Sabrina”, „Unora le place jazzul”, „Irma la Douce”, „Apartamentul”.

CITEȘTE ȘI: Cele trei filme preferate ale lui Quentin Tarantino, regizorul „Pulp Fiction”

Foto: Profimedia Images