Coldplay a anunţat un turneu eco-friendly, care va avea loc în 2022, pentru promovarea albumului ”Music of the Spheres”

De: Nicoleta Lepădatu / 14.10.2021, 19:00
Coldplay a anunţat un turneu eco-friendly, care va avea loc în 2022, pentru promovarea albumului ”Music of the Spheres”

Trupa britanică Coldplay va susține un turneu mondial în 2022, cu prilejul lansării noului album „Music of the Spheres”, bazându-se pe un model sustenabil care va reduce cu 50% emisiile de CO2.

Membrii Coldplay, care nu au avut un turneu de promovare pentru  albumul „Everyday Life”, anunţaseră că nu vor mai susţine concerte cu aceeaşi asiduitate până la găsirea unui model sustenabil.

La patru ani după turneul „A Head Full of Dreams”, care a cuprins 122 de concerte pe cinci continente, trupa a anunţat o nouă serie, centrată pe protejarea mediului.

Acest model include o reducere cu 50% a emisiilor cu efect de seră, comparativ cu ultimul lor turneu din 2016 şi 2017, prin folosirea de energii regenerabile şi instalaţii ce funcţionează cu energie solară.

Coldplay lansează vineri cel de-al 9-lea lor album de studio, „Music of the Spheres„, de pe care au prezentat deja piesele „My Universe”, „Higher Power” şi „Coloratura„.

Este prevăzut ca emisiile de CO2 să fie reduse cu 50% faţă de turneele anterioare şi cele existente să fie compensate de finanţarea unor programe de plantare a unui copac pentru fiecare bilet vândut.

Formaţia a încheiat un parteneriat cu BMW pentru dezvoltarea unei baterii reîncărcabile pentru show-uri, care va fi alimentată de ulei de gătit reciclat, energie solară şi cinetică.

Chris Martin, liderul trupei, a declarat pentru BBC că următorul turneu va fi alimentat în parte de o podea care generează electricitate când fanii dansează.

Aceasta este parte a unui plan de 12 măsuri de reducere a amprentei de carbon a trupei. „Când se mişcă, alimentează concertul”, a explicat el. „Şi avem şi biciclete care fac acelaşi lucru. Cu cât se mişcă mai mult oamenii, cu atât mai mult ajută. Ştiţi când spune solistul «Vrem să săriţi»? Când spun asta, eu chiar am nevoie să săriţi. Pentru că altfel luminile se sting”.

Coldplay va planta câte un copac pentru fiecare bilet vândut. În cel mai recent turneu, în 2016 – 2017, trupa a cântat în faţa a 5,4 milioane de oameni. Asta a făcut ca turneul să fie unul dintre cele mai mari din toate timpurile, generând peste 500 de milioane de dolari.

Solistul a mai spus că se aşteaptă să existe şi reacţii negative legat de unele dintre activităţile membrilor grupului, precum deplasarea cu avioane private.

Turneul va debuta în luna martie, în Costa Rica, va ajunge în Statele Unite şi se va încheia în august, în Glasgow.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Coldplay și BTS au lansat împreună piesa „My Universe”

 

Tags: