Coldplay și-a lansat cel mai recent single, o „epopee spațială” intitulată „Coloratura”

De: Ana Obretin / 23.07.2021, 10:03
Coldplay și-a lansat cel mai recent single, o

Trupa Coldplay a lansat, vineri, o piesă de pe viitorul ei album, „Music of the Spheres„, o „epopee spațială” intitulată „Coloratura”.

Zece minute durează piesa care se înscrie în tema „interstelară” a celui de-al nouălea album de studio al trupei britanice. „Coloratura” este o călătorie panoramică în spațiu, cu Chris Martin, liderul trupei, analizând corpuri cerești precum Galileo, Oumuamua și Betelgeuse, în timpul voiajului său către stele.

„Este o lume nebună, este adevărat”, cântă Martin în ultimele minute, urmat de un solo de chitară colosal, care leagă numeroasele elemente disparate ale piesei. „În această lume nebună, te vreau doar pe tine”.

Având în vedere durata sa, „Coloratura” este pur și simplu un cadou pentru fani și nu următorul single de pe „Music of the Spheres”. Trupa spune că un al doilea single în sensul clasic al cuvântului – după „Higher Power” – va fi lansat în septembrie, cu o lună înainte ca albumul produs de Max Martin să apară pe piață, pe 15 octombrie.

„Vă mulțumim că ați ascultat sau că ați venit la spectacole sau pentru orice alt mod pe care în care ne-am cunoscut prin muzică”, a spus anterior formația, într-o notă pentru fani, împreună cu propoziția „Toți suntem extratereștri undeva”.

Recent, Chris Martin a explicat că a fost inspirat de franciza „Star Wars” pentru acest nou album.

Trupa – compusă din Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman și Will Champion -nu a anunțat încă niciun turneu de promovare a noului album, dar este programată să participe la Global Citizen Live, un concert-eveniment de 24 de ore care va avea loc pe 25 septembrie.

CITEȘTE ȘI: Muzica trupei Coldplay, un bun somnifer

Formatia Coldplay, data in judecata pentru plagiat

Chris Martin se lasa hipnotizat

Foto: Profimedia Images