„Colectiv”, de Alexander Nanau, este nominalizat la Peabody Awards

De: Ana Obretin / 05.05.2021, 13:44
„Colectiv”, de Alexander Nanau, este nominalizat la Peabody Awards

Documentarul „Colectiv”, de Alexander Nanau, este nominalizat la ediția de anul acesta a Peabody Awards, trofee care recompensează excelența în materie de programe produse de posturile TV și de radio americane, de platformele media, companii de producție și persoane private.

Comitetul de jurați al Peabody Awards a dezvăluit, marți, cei 60 de nominalizați, din care vor fi aleși 30 de câștigători, în categorii de programe pentru copii și tineri, documentare, divertisment, știri, podcast/ radio, servicii publice și arte. Câștigătorii vor fi anunțați în timpul unei gale virtuale care va avea loc în iunie.

O serie de candidați din acest an abordează pandemia, dar și alte probleme stringente, precum dreptul de vot, violența poliției, drepturile migranților și chestiuni economice.

Printre producțiile notabile nominalizate în categoria dedicată documentarelor se numără, în afară de „Colectiv”, care, recent, a fost nominalizat la două premii Oscar, „Time” și „Crip Camp”, produs de Higher Ground, compania lui Barack și Michelle Obama, dar și „All In: The Fight for Democracy, Welcome to Chechnya” și „76 Days”, în care sunt prezentați pacienți și profesioniști din domeniul medical care luptă împotriva pandemiei în primele sale zile în Wuhan, China, precum și unul dintre cele două proiecte recente despre jurnalistul Washington Post Jamal Khashoggi, „Kingdom of Silence”, scrie The Hollywood Reporter.

Printre producțiile nominalizate la categoria „divertisment” se numără „Trouble Don’t Last Always”, „The Good Lord Bird”, „I May Destroy You”, „La Llorona”, „The Late Show With Stephen Colbert”, „Never Have I Ever”, „Small Axe”, „Ted Lasso” și „Unorthodox”.

Postul PBS a obținut cele mai multe nominalizări la Peabody Awards, 12, urmat de Netflix, cu nouă, HBO, cu cinci, Amazon și Showtime, cu câte trei, și Apple TV + și CBS, cu câte două.

Jurații au selectat finaliștii din peste 1.300 de propuneri. „În timpul unui an incredibil de turbulent și dificil, acești nominalizați au fost la înălțime și au oferit povești convingătoare și pline de inspirație”, a spus Martha Nelson, președintele comisiei de jurați Peabody.

CITEȘTE ȘI: “Colectiv”, de Alexander Nanau, premiat de criticii din Londra și Toronto  

“Colectiv”, de Alexander Nanau, desemnat cel mai bun film străin de National Society of Film Critics  

„Colectiv”, de Nanau, printre nominalizații la premiul LUX, creat de PE și Academia de Film Europeană 

Foto: Profimedia Images