Comedia „Jackass Forever”, pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend

De: Nicoleta Lepădatu / 07.02.2022, 07:45
Comedia „Jackass Forever”, pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend

După ce au trăit aproape doi ani de pandemie care nu se va încheia, americanii, după cum se dovedește, aveau nevoie disperată de râs. Asta ar putea explica de ce comedia de acțiune de la Paramount, „Jackass Forever”, a triumfat la box office-ul american, cu încasări de 23,5 milioane de dolari, în timp ce „Moonfall” al lui Roland Emmerich s-a transformat într-un dezastru epic.

„Jackass Forever”, cu Johnny Knoxville, Steve-O, Wee Man și alți temerari din zilele MTV, era de așteptat să aibă succes la box office-ul nord-american, dar victoria sa este încă surprinzătoare și impresionantă, deoarece a trecut ceva timp de când o comedie pură a ocupat primul loc în topurile de box office. Catapultându-se pe primul loc, „Jackass Forever” l-a învins în cele din urmă pe campionul en titre „Spider-Man: No Way Home”, care a petrecut șase din ultimele opt săptămâni pe locul 1. Din distribuție mai fac parte Chris Pontius, Dave England, Danger Ehren, și Preston Lacy, dar și o serie de celebrități invitate.

Pe locul al doilea la box office-ul nord-american de weekend s-a situat „Moonfall”, un film SF  care aduce în discuție o nouă teorie – Luna nu este satelitul natural al Pământului – , în regia lui Roland Emmerich, autorul unora dintre cele mai mari filme SF („Ziua Independenței”, „2012”). Producția, care se aștepta să fie un succes a avut încasări de doar 10 milioane de dolari, mai puțin de jumătate față de ocupantul locului întâi din această săptămână.

În „Moonfall”, o forță misterioasă doboară Luna de pe orbită și o aruncă pe un curs de coliziune cu Pământul. Filmul spune povestea unei misiuni NASA, în care fostul astronaut Jocinda „Jo” Fowler (Halle Berry, câștigătoarea unui Oscar) trebuie să plece într-o misiune de salvare în spațiu și descoperă un secret incredibil despre singurul satelit „natural” al Pământului.

Din distribuția filmului mai fac parte Patrick Wilson, John Bradley, Michael Peña, Charlie Plummer, Kelly Yu, Eme Ikwuakor, Carolina Bartczak și Donald Sutherland.

„Spider-Man: No Way Home”, filmul care a avut cele mai mari încasări la nivel mondial în 2021 – 4,469 miliarde de dolari – ajunge pe locul al treilea în box office-ul nord-american de weekend, cu încasări de 9,6 milioane de dolari.

„Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă/ Spider-Man: No Way Home”, care îi reunește pe regizorul Jon Watts și pe starul Tom Holland, este produs de Sony Columbia Pictures, care controlează drepturile pentru Spider-Man, și de Marvel Studios, al Disney. Lungmetrajul combină trei generații de filme cu Omul-Păianjen și îi include pe actorii care au interpretat anterior personajele negative în franciză: Willem Dafoe („Omul Păianjen” din 2002), Alfred Molina („Omul Păianjen 2” din 2004) și Jamie Foxx („The Amazing Spider-Man 2” din 2014). De asemenea, în film joacă Zendaya, Benedict Cumberbatch, Jacob Batalon, Marisa Tomei, Jon Favreau și Benedict Wong.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în America de Nord este completat de „Scream”, cu 4,73 milioane de dolari, „Sing 2” (4,17 milioane de dolari), „The King’s Man: Începutul/ The King’s Man”,  cu încasări de 1,18 milioane de dolari, „Redeeming Love”, cu încasări de 1,01 milioane de dolari, American Underdog”, cu 800.000  de dolari, „355 ”— un thriller de spionaj ce reunește o echipă de actrițe formidabile, cu încasări de 700.000 de dolari și „The Wolf and the Lion”, cu încasări de 675,027 de dolari.

CITEȘTE ȘI: „355”, thrillerul care revoluționează filmele cu spioni, din 7 ianuarie în cinema

Foto: Profimedia Images