Creatorul „La Casa de Papel”: Finalul devine mult mai emoționant. Punem toate piesele puzzle-ului împreună

De: Ana Obretin / 30.11.2021, 19:29
Creatorul

Finalul serialului “La Casa de Papel” este aproape, iar fanii vor putea vedea curând dacă jaful se termină bine sau rău pentru membrii găștii rămași în viață și pentru El Profesor.

Înainte de premieră, care este programată pe 3 decembrie, pe Netflix, o mare parte dintre actori s-a reunit pentru a vorbi despre episoadele finale ale serialului spaniol, într-o conferință care a avut loc marți, online.

CITEȘTE ȘI: Creatorii hitului Netflix „Casa de Papel” revin cu seria de acțiune „Sky Rojo”

Cum a devenit serialul Casa de Papel un fenomen mondial

Sfârșitul “La Casa de Papel”

Creatorul serialului, Alex Pina, a explicat la ce se pot aștepta fanii de la episoadele finale: „Devine mult mai emoționant. Mergem înapoi și înainte în timp, pentru a pune toate piesele puzzle-ului împreună. Răspundem la toate întrebările despre universul ‘La Casa de Papel’”.

Acesta a mai spus că ultimele episoade ale serialului nu au fost ușor de conceput: “Când am terminat de scris, eram obosiți, pentru că am făcut asta în timp record. Nici măcar nu l-am mai putut citi din cauza oboselii”. “Ultima parte conține multe dintre momentele mele preferate. Presiunea a creat ceva frumos. Este o mare responsabilitate”, a completat acesta.

Regizorul serialului, Jesus Colmenar, a oferit câteva indicii: „Prima parte a fost plină de adrenalină și a fost complicată. Acum este sfârșitul poveștii, cu întorsături neașteptate. Are o viteză diferită. Nu este un spectacol de război. Ultimul episod în special este foarte special și foarte diferit de ceea ce am făcut până acum”.

Una dintre vedetele show-ului Netflix este Álvaro Morte, interpretul Profesorului. Acesta a mărturisit că în ultima zi de filmare a plâns ca un copil.

„Ceea ce îmi place la Profesor este că își arată latura umană, în timp ce uneori pare un robot. Aceasta vine cu erori. Profesorul nu este perfect”, și-a descris acesta personajul. Morte a vorbit și despre ultima sa zi de filmare la “La Casa de Papel”, despre care a spus c[ a fost una “foarte plină de emoție”. “Ultima mea zi de filmare a fost frumoasă. (…) În ziua în care am terminat (de filmat, n.r.), am lucrat cu chiar aceeași echipă care a filmat cu mine în prima zi”. Starul spaniol a mai spus că este de părere că “serialul se încheie atunci când trebuie să se încheie, este momentul perfect. Nu mai puteam exploata personajele mai mult de atât, am scos ce a fost mai bun din ele și cred că a fost o decizie foarte inteligentă de a ne opri cu adevărat aici”.

“Și mai cred că este o modalitate de a le oferi fanilor ceea ce merită cu adevărat”, a concluzionat Álvaro Morte în conferința la care a participat și Apropo.

„La Casa de Papel”, un succes Netflix global

Serialul spaniol a fost unul dintre cele mai captivante show-uri TV din ultimii cinci ani, depășind bariera lingvistică și atrăgând zeci de milioane de vorbitori de limba spaniolă din întreaga lume. Sezonul al patrulea a devenit, la momentul lansării, cel mai vizionat titlu într-o altă limbă decât engleza pe Netflix. Sezonul a fost vizionat de pe 65 de milioane de conturi în prima lună și a dus la o expansiune uriașă a cererii de conținut spaniol pe tot globul.

Ultima parte a celui de-al cincilea sezon “La Casa de Papel/ Money Heist” a fost finalizată în mai și, de atunci, fanii au așteptat să vadă marea finală. Prima parte s-a încheiat într-o notă emoționantă, după moartea unuia dintre personajele principale, Tokyo (Ursula Corbero). 

Vezi trailerul capitolului final mai jos:

Din distribuție fac parte actorii Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño, Pedro Alonso, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Esther Acebo. Li se alătură Enrique Arce, Rodrigo de la Serna, Darko Peric, Najwa Nimri, Hovik Keuchkerian, Luka Peros, Belén Cuesta, Fernando Cayo, Fernando Soto, Jose Manuel Poga, Mario de la Rosa.

CITEȘTE ȘINetflix introduce trei noi personaje în „La Casa De Papel”

Fenomenul “muzical” Casa de Papel

Netflix a făcut public topul celor mai vizionate producții ale sale

Netflix a lansat primul său magazin online de produse inspirate de serialele de pe platformă

Foto: Netflix